Σε κοινή σύσκεψη, με τον πρόεδρο και στελέχη της Κτηματολόγιο Α.Ε, καθώς και Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες, από την Ισπανία, την Αυστρία, την Ολλανδία και τη Γερμανία, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη διήμερη μελέτη του έργου υλοποίησης του Κτηματολογίου στην Ελλάδα, συμμετείχαν χθες το απόγευμα ο υπουργός ΠΕΚΑ, Ευάγγελος Λιβιεράτος, ο υπουργός Αναπληρωτής, Σταύρος Καλαφάτης και ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Σωκράτης Αλεξιάδης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενημερώθηκε λεπτομερώς σχετικά με την πρόοδο και την πορεία εκτέλεσης του έργου του Εθνικού Κτηματολογίου, αλλά και τα προβλήματα που εντόπισε η ομάδα των εμπειρογνωμόνων, τα οποία δυσκολεύουν και επιβραδύνουν την ολοκλήρωσή του.

Οι ειδικοί από Ισπανία, Αυστρία, Ολλανδία και Γερμανία, θα συντάξουν αναλυτική έκθεση με τις απαιτούμενες ενέργειες και δράσεις, την οποία και θα αποστείλουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προς το ΥΠΕΚΑ.

Σημειώνεται πως τους Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες προσκάλεσε η “Task Force”, στο πλαίσιο της υποστηρικτικής συνδρομής της προς τις Ελληνικές αρχές.

Πηγή: energypress.gr