Διετή παράταση στην Ελλάδα για την εξυγίανση των δημοσιονομικών της προβλέπει το προσχέδιο συμφωνία που προετοιμάστηκε για το σημερινό Eurogroup και δημοσιοποιεί το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αιτία, όπως αναφέρεται στο κείμενο, είναι η βαθύτερη από το αναμενόμενο ύφεση.

Στο προσχέδιο αναφέρεται ότι αν δεν παραταθεί κατά δύο χρόνια το περιθώριο της Ελλάδας να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, τότε η Αθήνα θα χρειαστεί να βρει μέτρα για την εξοικονόμηση 20,7 δισ. ευρώ για τα έτη 2013 και 2014, αντί για 11,5 δισ. που προβλέπονταν αρχικά.

«Η παράταση της περιόδου προσαρμογής δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως ένας τρόπος να χαλαρώσει η προσπάθεια, γεγονός που θα μειώσει την αξιοπιστία του προγράμματος διάσωσης», υπογραμμίζεται στο προσχέδιο.

Σύμφωνα με την φινλανδή υπουργό Οικονομικών και τον ολλανδό συνάδελφό της, είναι πιθανόν να υπάρξει νέα συνεδρίαση του Eurogroup αυτή την εβδομάδα για την Ελλάδα.

Είμαστε υπέρ μια πραγματικής λύσης και όχι μιας ταχείας λύσης για την Ελλάδα, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ κατά την προσέλευσή της στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Η κ. Λαγκάρντ χαιρέτησε τις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλει η Ελλάδα, τονίζοντας ότι τώρα είναι η ώρα για τους πιστωτές να πράξουν τα δέοντα και στο πλαίσιο αυτό το ΔΝΤ θα κάνει ότι του αναλογεί.

Πηγή: skai.gr