«Συμφωνημένη υπόθεση» αποτελεί, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα ωστόσο σημειώνει ότι εκκρεμεί ακόμη η επίσημη έγκριση.

Επιπλέον, το περιοδικό υποστηρίζει ότι η τρόικα ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση κατάλογο με τα ονόματα των δημοσίων υπαλλήλων που πρόκειται να απολυθούν ως το τέλος του έτους.

Ωστόσο κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαψεύδουν κατηγορηματικά τα περί ύπαρξης λίστας με όσους αποχωρήσουν από το δημόσιο, τονίζοντας ότι «ούτε λίστες υπάρχουν, ούτε ζήτησε η τρόικα κάτι τέτοιο».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν είναι έτοιμο ακόμη ούτε το νομοσχέδιο, ούτε έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος για την εφαρμογή της ρύθμισης που αφορά στην κινητικότητα στο δημόσιο.

Χθες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης διαβεβαίωσε με σημείωμά του ότι η διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απόλυση, αλλά μετακίνηση σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκη και που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η Ελλάδα πρέπει να λάβει περισσότερο χρόνο και την απαραίτητη χρηματοδότηση ώστε να επιτύχει την εξυγίανση των δημοσιονομικών της, υποστήριξε σήμερα ο Γιοργκ Ασμουσεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Πηγή: skai.gr