Πιθανότατα έως την Κυριακή αναμένεται η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, επικαλούμενη ευρωπαίο αξιωματούχο.

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι τη Δευτέρα στο Γιουρογκρουπ, δεν θα υπάρξει απόφαση για τη δόση, ωστόσο θα υπάρξει διεξοδική συζήτηση με βάση την έκθεση της τρόικας. Πρόσθεσε ότι η καθυστέρηση στην εκταμίευση δεν πρόκειται να θέσει τη χώρα σε κίνδυνο, ούτε κατά λάθος ούτε εκ προμελέτης.

Εν τω μεταξύ, αυτή την ώρα συνεδριάζει εκ νέου η ομάδα εργασίας του Eurogroup, όπου θα συζητηθεί και το ελληνικό ζήτημα. Τη χώρα μας εκπροσωπεί ο Πάνος Τσακλόγλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και πηγή του Associated Press, αναφέροντας ότι η έκθεση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τη Δευτέρα, διαβεβαιώνοντας επίσης πως «η Ελλάδα δεν πρόκειται να πτωχεύσει».

Παράλληλα
, κοινοτικός αξιωματούχος επισημαίνει στο πρακτορείο Dow Jones/Newswire πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ληφθεί η τελική απόφαση.

Πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις θα περιλαμβάνουν την επιμήκυνση κατά δύο χρόνια του προγράμματος, την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και την επιστροφή του ελληνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα.

Σε ερώτηση για το εάν θα χρειαστεί η χώρα κάποιου είδους βοήθεια έως τότε τόνισε ότι υπάρχουν πολλές ιδέες.

Πηγή: skai.gr