Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εκταμίευση και αναφερόμενος στο Eurogroup της Δευτέρας, είπε ότι «περιμένουμε πολιτική δήλωση».

Αισιόδοξος ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα με την εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και δεν αποκλείεται το ποσό να είναι μεγαλύτερο, εμφανίστηκε και ο Γιώργος Ζανιάς, πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα, σημείωσε ότι πρέπει να λυθεί το χρηματοδοτικό κενό από τη διετή επιμήκυνση και το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους και επεσήμανε την ανάγκη οι πιστωτές της χώρας να στείλουν θετικά μηνύματα για την Ελλάδα ώστε να αλλάξουν συμπεριφορά οι αγορές απέναντι στην χώρα μας.

«Θα πάρουμε τη δόση» τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Πάνος Καρβούνης, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Ωστόσο, δήλωσε ότι δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα γίνει αυτό.

Στο μεταξύ, την τμηματική εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, φέρονται να δρομολογούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, σύμφωνα με τα λεγόμενα υψηλόβαθμης κοινοτικής πηγής στον ΣΚΑΪ, όπως μετέδωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο ανταποκριτής μας στις Βρυξέλλες Θάνος Δημάδης.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, που μετέχει στις συζητήσεις του Euro Working Group για την Ελλάδα, η δόση θα εκταμιευθεί τμηματικά, καθώς στις Βρυξέλλες θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται όλα τα χρήματα μαζί, αλλά κλιμακωτά, βάσει των υποχρεώσεών της.

Απίθανο θεωρείται να ληφθεί τελική απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της Ε.Ε. τον οποίο επικαλείται το Reuters. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη πως θα καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Αναφέροντας πληροφορίες από κύκλους της Ευρωζώνης η Deutsche Welle σημειώνει ότι η συνάντηση της ερχόμενης Δευτέρας είναι ένα «ενδιάμεσο βήμα» προς την οριστική απόφαση, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να ληφθεί όσο δεν έχει δημοσιευθεί η επίσημη έκθεση της Τρόικας και δεν υπάρχει «ένας αξιόπιστος δρόμος εξόδου της Ελλάδας από την κρίση», αναφέρεται στις Βρυξέλλες χωρίς κανείς να μπορεί να μιλήσει για τη χρονική στιγμή λήψης της οριστικής απόφασης.

Πηγή: skai.gr