Φώτο Αρχείου

Χωρίς θέρμανση κάνουν μάθημα οι μαθητές των σχολείων της Φλώρινας με θερμοκρασίες που διαμορφώνονται από δύο μέχρι οκτώ βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μέχρι στιγμής ο καιρός ήταν ευνοϊκός ωστόσο τα πρώτα χιόνια έπεσαν χθες Πέμπτη (08/11) στα γύρω βουνά και αναμένεται κύμα ψύχους σε μια περιοχή που πλήττεται ιδιαίτερα από σφοδρούς χειμώνες.

Τα αποθέματα πετρελαίου που υπάρχουν στα σχολεία είναι πολύ μικρά και επαρκούν για λίγες μόνο μέρες ενώ εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης επισημαίνουν ότι αν δεν φτάσουν οι επιχορηγήσεις για την προμήθεια πετρελαίου, θα αναγκαστούν να κλείσουν τα σχολεία.

«Την Πέμπτη τα σχολεία έμειναν κλειστά λόγω των εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Φλώρινας. Μέχρι τώρα αντέχαμε σε αυτές τις θερμοκρασίες. Ωστόσο το κύμα ψύχους πλησιάζει και αν δεν έρθουν οι επιχορηγήσεις θα κλείσουμε τα σχολεία» τονίζει χαρακτηριστικά στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος της Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος. «Τα περισσότερα παιδιά είναι άρρωστα καθώς κρυώνουν και δεν μπορούν να ζεσταθούν αφού δεν λειτουργεί η θέρμανση και δεν υπάρχει πετρέλαιο» σημειώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, Στέφανος Μπύρος.

Πηγή: energypress.gr