“Αν από τους 17, έχουν ήδη μείνει μόνο 4 για τη ΔΕΠΑ και ένας για το ΔΕΣΦΑ, πόσοι άραγε θα μείνουν όταν θα έρθει η φάση των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών ;”.

Το ερώτημα προέρχεται από στελέχη του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων που δεν κρύβουν το προβληματισμό τους για την ισχνή προσέλευση επενδυτών στη φάση των μη δεσμευτικών προσφορών που έληξε την περασμένη Δευτέρα για το διαγωνισμό των ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ.

Και εντάξει. Έστω ότι το χλιαρό ενδιαφέρον δικαιολογείται από την εξαιρετικά αρνητική συγκυρία (για τη χώρα) στην οποία διεξάγεται ο συγκεκριμένος διαγωνισμός. Την περασμένη Δευτέρα, ήταν ασαφές ακόμη κι αν τα μέτρα θα ψηφιστούν από τη Βουλή.

Έστω λοιπόν ότι η Ελλάδα παίρνει επιτέλους τη δόση, εξασφαλίζεται η επιμήκυνση, ξεκαθαρίζει το θέμα με τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, κ.ο.κ. Εγγυάται κανείς ότι οι λόγοι αυτοί είναι αρκετοί ώστε, για παράδειγμα ένας μεγάλος ξένος ενεργειακός όμιλος να δηλώσει παρών στο διαγωνισμό για τα ΕΛΠΕ το α’ 3μηνο του 2013, οπότε και προκηρύσσεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος ;

Ευτυχώς, λένε οι ίδιες πηγές, που η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη ΔΕΗ, τη ναυαρχίδα των αποκρατικοποιήσεων, ξεκινά στο τέλος του 2013, και ολοκληρώνεται σε δύο χρόνια από τώρα, στο τέλος του 2014…

Πηγή: energypress.gr