Το ημέρωμα της στρίγκλας του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ηλέκτρας Ελληνικιώτη ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ από Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Πρόκειται για μια φαρσοκωμωδία για την αγάπη και τη συμπεριφορά των δύο φύλων σε αυτή. Στο έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ οι άντρες «ντύνονται» έναν άλλο εαυτό για να κερδίσουν τη γυναίκα που αγαπούν, ενώ, αντίθετα, οι γυναίκες, μόλις αποκτήσουν τον άντρα που επιθυμούσαν, «γδύνονται» τον εαυτό και τη συμπεριφορά που είχαν επιδείξει έως εκείνη τη στιγμή! Το «ημέρωμα» είναι μια ιστορία που κινούν οι άνδρες, αλλά που ταυτόχρονα κινείται γύρω από τις γυναίκες. Οι άντρες ενδύονται τους ρόλους που σκοπεύουν να «παίξουν» με σκοπό να κατακτήσουν την εκλεκτή της καρδιάς τους, συζητούν και σχεδιάζουν χωρίς λογοκρισία, μακριά από τα γυναικεία αυτιά. Με αυτό ως κεντρική ιδέα και με ένα ιδιαίτερο θέατρο στο θέατρο, που ο ίδιος ο Σαίξπηρ επέλεξε για το έργο του, προσεγγίζεται το κείμενο και στήνεται η παράσταση.

Βασικοί Συντελεστές

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές Διασκευή/Σκηνοθεσία: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη Σκηνικά/Artwork: OR design Κοστούμια: Νικολέτα Παναγιώτου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική επιμέλεια: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη, Ζώης Χαλκιόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Νικόλας Ανδρουλάκης Φωτογραφίες: Κατερίνα Πασπαλιάρη

Διανομή

Κατερίνα: Φλώρα Καλομοίρη
Πετρούκιος: Ανδρέας Κοντόπουλος
Μπατίστας: Κώστας Τριανταφυλλόπουλος
Γκρέμιος, Βικέντιος: Σταύρος Μερμήγκης
Λουκέντιος: Γεράσιμος Πετικάρης
Μπιάνκα: Εβίτα Παπαστόϊτση
Ορτένσιος: Νίκος Καραπάνος
Τράνιος: Σόλων Τσούνης Γκρούμιος
Μπιοντέλλος: Χρήστος Καπενής Χήρα: Ντόρη Μάντζαρη

Πηγή: skai.gr