Απέσυρε ο υπουργός Οικονομικών την επίμαχη διάταξη για τους υπαλλήλους της Βουλής και τα μισθολόγιά τους, επισημαίνοντας ότι θα επαναφέρει το θέμα με νομοτεχνική βελτίωση.

Ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για κυβερνητική επιλογή και απαίτηση της κοινωνίας, υποστηρίζοντας ότι η επίμαχη διάταξη που εξομοίωνε τους υπαλλήλους της Βουλής με όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους δεν ήταν απαίτηση της τρόικας.

«Είμαι υποχρεωμένος λόγω του μεγάλου διακυβεύματος και του κατεπείγοντος να αποσύρω τη διάταξη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες για λαϊκισμό. «Όχι μόνο αγκάλιασαν μία προνομιούχα ομάδα, αλλά έφθασαν στο σημείο να υποδείξουν στη συνδικαλιστική της ηγεσία να κηρύξει στάση. Όποιος έχει μάτια, βλέπει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Από την πλευρά τους οι υπάλληλοι της Βουλής αποφάσισαν απεργία από τις 7 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία είχε πρόβλημα συνταγματικότητα καθώς ναι μεν οι υπάλληλοι της Βουλής μπορούν να εξομοιωθούν με τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους, ωστόσο αυτό προβλέπει άλλη διαδικασία.

Ο πρωθυπουργός πάντως φέρεται αποφασισμένος να περάσει την επίμαχη διάταξη από τη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνομιλία που είχε με συνεργάτες του ο κ. Σαμαράς φέρεται να είπε: «Ό,τι έγινε σήμερα στη Βουλή, έγινε για να ολοκληρωθεί η διαδικασία απόψε».

Να ανακαλέσει και να παραιτηθεί κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Ζήτησε να γίνει γνωστό ποια συγγενικά πρόσωπα έχουν διοριστεί στη Βουλή τα τελευταία χρόνια, «για να δούμε – όπως είπε – ποιοι κατάγονται από την Καρδίτσα εδώ μέσα».

Να παραιτηθεί κάλεσε τον κ. Στουρνάρα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Όπως είπε, προκαλεί τη Βουλή και τον ελληνικό λαό, παρουσιάζοντας εικόνα θεατρικής παράστασης.

Πηγή: skai.gr