Την υπόσχεση ότι εάν επανεκλεγεί στην πρωθυπουργία της χώρας θα αποτρέψει την απόκτηση πυρηνικού όπλου από το Ιράν, έδωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu.

«Εγγυώμαι ότι εάν επανεκλεγώ ως πρωθυπουργός, δε θα επιτρέψω στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνική βόμβα», είπε σε συνέντευξή του σε ισραηλινό κανάλι χθες (5 Νοεμβρίου) ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Παρίσι, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις πιέσεις της διεθνούς κοινότητας εναντίον του Ιράν.

Ο Γάλλος πρόεδρος Hollande επεσήμανε στο Netanyahu ότι η Γαλλία θα στηρίξει νέες κυρώσεις «εάν χρειαστεί» εναντίον του Ιράν.

«Πρόκειται για μια απειλή που δεν είναι αποδεκτή από την Γαλλία», διεμήνυσε ο γάλλος πρόεδρος.

«Είμαστε έτοιμοι»

Στο ερώτημα εάν είναι έτοιμος να «πατήσει το κουμπί» για μια επίθεση στο Ιράν, η απάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού ήταν σαφής:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία για τις προθέσεις του Ιράν να καταστρέψει το Ισραήλ […] δεν μπλοφάρουν. Εάν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να σταματήσουμε το Ιράν, το Ισραήλ είναι έτοιμο να δράσει», είπε.

«Είμαι ικανός, εάν χρειαστεί. Απλά ελπίζω να μην χρειαστεί», συνέχισε.

«Εάν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να σταματήσουμε το Ιράν, τότε το Ισραήλ είναι έτοιμο να δράσει… Μιλάμε σοβαρά, δεν είναι σόου», πρόσθεσε.

Πηγή: euractiv.gr