Ένα 24ωρο συνεχόμενων τηλεφωνικών επικοινωνιών μεταξύ του τριγώνου Μαξίμου-Ιπποκράτους-Αγίου Κωνσταντίνου έχει μεσολαβήσει από χθες το απόγευμα, με σκοπό να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις στην διάρκεια της ψηφοφορίας της Τετάρτης για το νέο μνημόνιο.

Πριν λίγες ώρες διευθετήθηκε και το τελευταίο ενδοκυβερνητικό μέτωπο, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να έπεισε τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, να υπογράψει το νέο Μνημόνιο.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές σκεπτικός ήταν και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος ωστόσο υπέγραψε νωρίτερα σήμερα το πρωί. Οι πλέον πολύωρες, ως τώρα, τηλεφωνικές επαφές διεξήχθησαν μεταξύ του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και του κ. Φώτη Κουβέλη. Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να διαβεβαίωσε τον κ. Κουβέλη ότι δεν θέτει βέτο για την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση. Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές της Ιπποκράτους οι επικοινωνίες των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη είναι ουσιαστικές και έχουν ως βασικό στόχο την αποφυγή περαιτέρω προβλημάτων ενόψει και της μεθαυριανής ψηφοφορίας.

Τις επόμενες ώρες αναφέρουν οι ίδιες πηγές, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η εκ νέου επικοινωνία μεταξύ του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά. Τα προβλήματα δεν περιορίζονται βεβαίως στην ΔΗΜΑΡ, η οποία βρίσκεται διχασμένη ως προς το αν θα ακολουθηθεί η γραμμή του κ. Κουβέλη. Εξίσου σοβαρά, αν όχι σοβαρότερα, προβλήματα έχει και ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος δεν έχει κατορθώσει ακόμη να πείσει όσους προτίθενται είτε να καταψηφίσουν, είτε να απέχουν της ψηφοφορίας, όπως οι κ. Κ. Σκανδαλίδης και Μ. Μπόλαρης, με τους οποίους έχει ήδη επικοινωνήσει.

Πηγή: skai.gr