Με δύο τέρματα του Στέφανου Αθανασιάδη, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο με 2-1 στη Νέα Σμύρνη.

Με 10 παίκτες έπαιζαν για ένα ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι, πολλές ευκαιρίες για θετικό αποτέλεσμα έχασαν οι «κυανέρυθροι».

Τι κι αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, ο ΠΑΟΚ έμεινε όρθιος απέναντι στον Πανιώνιο κι «απέδρασε» από τη Νέα Σμύρνη με μεγάλο «διπλό» (1-2) και την 2η θέση στην Σούπερ Λίγκα!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρέθηκε μπροστά στο σκορ με δύο τέρματα του Αθανασιάδη -που έφτασε τα 7 στο πρωτάθλημα- και παρόλο που έχασε τον Λάζαρ με απευθείας κόκκινη στο 44’, υπερασπίστηκε το προβάδισμά του!

Μείωσαν με τον Αραβίδη (56’) οι «κυανέρυθροι» που τα ‘παιξαν όλα για όλα για στο τέλος, αλλά έπεσαν στον Χακόμπο ο οποίος πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις!

Το ματς:

Με τον Γκαρσία για πρώτη φορά βασικό φέτος στο πρωτάθλημα και 4-4-2 με ρόμβο στην μεσαία γραμμή ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ. Στο μεγαλύτερος μέρος του πρώτου ημιχρόνου, παρουσίασε τις γνωστές αγωνιστικές… αρρυθμίες που του στοίχησαν βαθμούς σε προηγούμενα παιχνίδια. Αδυναμία να κυκλοφορήσει την μπάλα, να φτάσει με καλές προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή και ορισμένες στιγμές… πανικού στην άμυνα (Κουμάλο, Κατσικάς το δίδυμο των στόπερ).

Ο Πανιώνιος πατούσε καλύτερα, είχε πιο καλή αγωνιστική συμπεριφορά στο γήπεδο συγκριτικά με τον αντίπαλο, όμως όχι μόνο δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά δέχθηκε τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Αρχικά από απερισκεψία του Ρόκα, ο οποίος υπέπεσε σε πέναλτι, με τον Αθανασιάδη να το κερδίζει και να το αξιοποιεί, στέλνοντας τον Περιστερίδη στην άλλη γωνία για να διαμορφώσει το 0-1.

Και πριν καταλάβουν από πού τους ήρθε, δέχθηκαν κι άλλο γκολ, με τον Σαλπιγγίδη να βγάζει τη σέντρα από δεξιά, τον Αυλωνίτη να αδυνατεί να διώξει και τον Κλάους με κεφαλιά-ψαράκι να πετυχαίνει το 2-0 και να φτάνει τα επτά γκολ στην Σούπερ Λίγκα! Ωστόσο παρόλο που οι συνθήκες έμοιαζαν ιδανικές για τον «Δικέφαλο του Βορρά», μια ανόητη αντίδραση του Λάζαρ (επέστρεψε μπουκάλι στην εξέδρα) τον άφησε με αριθμητικό μειονέκτημα.

Ο Γιώργος Δώνης στην επιστροφή του στον πάγκο μετά την εξέτιση της ποινής του, «υποχρεώθηκε» να αναπροσαρμόσει νωρίτερα του αναμενόμενου τα πλάνα του. Ουσιαστικά με εσωτερικές αλλαγές, βάζοντας τον Κάτσε δίπλα στον Γκαρσία και δίνοντας οδηγίες για παιχνίδι με έναν επιθετικό, τον Αθανασιάδη.

Από την άλλη ο Πανιώνιος ήθελε να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα που θα πίεζε ακόμη περισσότερο τους φιλοξενούμενους. Τα κατάφερε με τον Γουνδουλάκη να βγάζει εξαιρετικά για τον Κολοβό, με τον Χακόμπο να επεμβαίνει στην κεφαλιά του Κολοβού, αλλά τον Αραβίδη στην επαναφορά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, μειώνοντας σε 2-1 για τους «κυανέρυθρους».

Μολονότι όμως είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους κι έψαχναν με κάθε τρόπο την ισοφάριση πότε οι δικές τους κακές επιλογές στην επίθεση και πότε ο Χακόμπο που όποτε χρειάστηκε επενέβη σωτήρια, δεν μπόρεσαν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα. Αυτό που -έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς- κατέκτησε ο ΠΑΟΚ, με μια όμως εμφάνιση που πρέπει να τον προβληματίσει.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Ρόβας, Γουνδουλάκης, Ρόκας (46’ Σάμαρης), Αραβίδης, Κολοβός (76’ Διαμαντάκος), Οκόγιε (65’ Ντούνης).

Στον πάγκο: Γιαννακόπουλος, Γιαννούλης, Κούρντι, Ανδράλας.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Χακόμπο, Σταφυλίδης, Κατσικάς, Κουμαλό, Έτο, Γκαρσία (65’ Κίτσιου), Λάζαρ, Κάτσε, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (84’ Βιβιάν), Αθανασιάδης (77’ Γιάννου).

Στον πάγκο: Γλύκος, Λίνο, Κωνσταντινίδης, Πέλκας.

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Ποντίκης (Πρέβεζας)

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης