Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί, Πανκρήτια κινητοποίηση στην αμερικάνικη βάση της Σούδας, από τις Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων «απευθύνει στη χανιώτικη κοινωνία και τη νεολαία αγωνιστικό κάλεσμα για άμεση, μαζική καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι σύμμαχοί τους κατά της Συρίας και του Ιράν».

Σημειώνει ότι «αμερικανικά αεροπλανοφόρα συγκεντρώνονται στην περιοχή, εντείνεται η κινητικότητα στη Βάση της Σούδας, πληθαίνουν τα στρατιωτικά γυμνάσια, δυναμώνουν οι απειλές των ηγετικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων αλλά και της Τουρκίας, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, του Ισραήλ. Εξετάζεται η περίπτωση της επιβολής “Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων” στη Συρία, όπως έγινε στο Ιράκ και τη Λιβύη, προβάλλεται έντονα το πρόσχημα περί “ευθύνης για την προστασία” που χρησιμοποιήθηκε και σε άλλες επεμβάσεις. Οι εξελίξεις τονίζουν ότι ήδη έχει σημάνει συναγερμός!».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων «τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση έχουν ανακοινώσει οι παρακάτω φορείς: Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Αγροτικοί Σύλλογοι Μήθυμνας, Κάινας, Αρμένων, Παλαιών Ρουμάτων, Σωματείο δικαστικών υπαλλήλων, Σωματείο ιδιωτικής εκπαίδευσης, Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Εργατικό Κέντρο Χανίων, Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου, Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ΤΕΙ Ρεθύμνου, Σύλλογος Γυναικών Ρεθύμνου της ΟΓΕ, Ομάδα Γυναικών ΟΓΕ Μαλεβιζίου και Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου και Σύλλογος Γυναικών της ΟΓΕ Αρχανών Ν. Ηρακλείου.

Επίσης, οι Σύλλογοι Φοιτητών Αρχιτεκτονικής Πολυτεχνείου Κρήτης, Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης, Μηχανικών παραγωγής και διοίκησης και Μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, Βιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Ιατρικής, Χημικού, ΤΕΤΥ, Φυσικού, CSD, Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Κρήτης, νηπιαγωγών, δασκάλων, ψυχολογίας, οικονομικού».

Ψήφισμα δήμου Πλατανιά

Εν τω μεταξύ, κατά την τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά την 30η Oκτωβρίου 2012, ομόφωνα εξεδόθη το παρακάτω ψήφισμα: «Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων καταδικάζει τις επικείμενες πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των συμμάχων τους κατά των λαών της Συρίας και του Ιράν. Εν όψει του κινδύνου μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης με την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας σε βάρος της Συρίας και του Ιράν η οποία θα έχει ολέθριες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής όπως και για τον ελληνικό λαό, δηλώνει την κάθετη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας στις επικείμενες πολεμικές επιχειρήσεις καθώς και στην χρήση των στρατιωτικών βάσεων της χώρας μας».

Πηγή: zougla.gr/cretalive.gr