Για απαξίωση και υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας που με τη συνοδεία των Γιάννη Δραγασάκη και Παναγιώτη Λαφαζάνη επισκέφτηκε τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Στη συνάντηση εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι το νομοσχέδιο με το πακέτο των επώδυνων μέτρων αναμένεται να έρθει με τη μορφή του κατεπείγοντος και σε ένα μόνο άρθρο. Επιπλέον, επισήμαναν στον Πρόεδρο της Βουλής ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού, για πρώτη φορά χωρίς το σώμα να έχει γνώση του απολογισμού του προηγούμενου και τη διαμόρφωση του τρέχοντος έτους, συνιστά πρωτοφανή υποτίμηση της κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης πως η διαρκή άρνηση του Πρωθυπουργού να παρευρεθεί στο Κοινοβούλιο για να ασκήσει τα καθήκοντά του, δημιουργούν μια πρωτοφανή αίσθηση απαξίωσης του θεσμού και αποτελεί σοβαρό πλήγμα στην ήδη τραυματισμένη από το μνημόνιο Δημοκρατία.

Τέλος, ζητήθηκε από τον κύριο Μεϊμαράκη να μεταφέρει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση και να κάνει οτιδήποτε του επιτρέπει ο θεσμικός του ρόλος για τη προστασία της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και της Δημοκρατίας.

Πηγή: skai.gr