Την ολοκλήρωση των παραστάσεων του «Corpus Christi» στο Θέατρο Χυτήριο ανακοίνωσαν οι συντελεστές του έργου, Βάσια Παναγοπούλου και Λαέρτης Βασιλείου, επισημαίνοντας πως δεν είχαν πρόθεση να προκαλέσουν «θρησκευτικό συναίσθημα» και εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη τους «που άθελά τους άνθρωποι ξυλοκοπήθηκαν, προπηλακίστηκαν, απαξιώθηκαν».

«Δεν ήταν πρόθεσή μας ούτε να προκαλέσουμε το ‘θρησκευτικό συναίσθημα’ ούτε να δημιουργήσουμε εντάσεις και πολύ περισσότερο να ζήσουμε εικόνες αστυνομοκρατούμενου χώρου θεάτρου», σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι συντελεστές του έργου, προσθέτοντας μάλιστα πως είναι καθήκον τους να προστατέψουν τη φήμη της χώρας, η οποία τίθεται σε κίνδυνο με αφορμή την παράσταση, «αλλά και τη βαθιά πίστη μας στην Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό, που είναι η πίστη της αγάπης και της αποδοχής».

Την ίδια στιγμή όμως, οι συντελεστές εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα κοντά στην πύλη του θεάτρου, γεγονότα που συνιστούν κάτι «υπαρκτό, εφιαλτικό και μεγάλη ντροπή».

«Τέτοιες εκδηλώσεις βίας σαν αυτές που εκτυλίχθηκαν μπροστά στην πόρτα του θεάτρου μας στις 11/10, δεν έλαβαν χώρα σε κανένα μέρος του κόσμου, όπου κι αν παίχτηκε το “Corpus Christi” […] παρά μόνο από φανατικούς μουσουλμάνους (!), που θεώρησαν ότι έπρεπε να εκδώσουν διάταγμα θανάτου για τον συγγραφέα».

»Εμείς δεν κάνουμε θέατρο για να υποκαταστήσουμε τους θεσμούς […], ας προβληματιστούμε όμως, για το Κράτος που παρακολουθεί μουδιασμένο τις δυνάμεις του σκοταδισμού να ασχημονούν», καταλήγουν οι συντελεστές του «Corpus Christi».

Πηγή: skai.gr