Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο ελληνικό πρόγραμμα, λόγω της ύφεσης, άφησε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel μιλώντας σε κομματική εκδήλωση. Δήλωσε ότι «αν η οικονομική ανάπτυξη της χώρας είναι πιο αργή της αναμενόμενης, τότε θα πρέπει να ανταποκριθούμε στις νέες συνθήκες».

Την ίδια ώρα, η Deutsche Bank προσδιορίζει για το 2014 την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Σε έκθεση της, η τράπεζα χαρακτηρίζει σημαντικό για την Ελλάδα το διήμερο 12 και 13 Νοεμβρίου, που συνεδριάζουν Eurogroup και Ecofin. Ωστόσο, σύμφωνα με την τράπεζα, σημαντικό είναι το διήμερο 22 και 23 Νοεμβρίου , καθώς στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής οι ευρωπαίοι θα λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις για την Ελλάδα.

Το ελληνικό ζήτημα και γενικότερα η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη θα συζητηθούν στην συνάντηση που θα έχουν σήμερα στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου Christine Lagarde.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, αναμένεται να εξετασθούν διεξοδικά όλα τα ανοικτά ζητήματα του ελληνικού «πακέτου», παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει επιτευχθεί πλήρης συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι οι τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα θα ληφθούν στις 12 Νοεμβρίου και διεμήνυσε εκ νέου ότι η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.

Πηγή: euractiv.gr