Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει εκ νέου ο καιρός τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 31/10 στη Δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πολύ ενισχυμένους νοτιάδες, φαινόμενα που την Πέμπτη 1/11 θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα

– Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από αργά το απόγευμα της Τετάρτης 31/10 στο Ιόνιο και από το βράδυ στα δυτικά ηπειρωτικά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα, ενώ στο Βόρειο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα ενταθούν σημαντικά. Πολύ ενισχυμένοι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο, με τις εντάσεις τους το βράδυ να φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.

– Την Πέμπτη 1/11 οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Τα φαινόμενα στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική και Κεντρική Στερεά, στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, στη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία, στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά, ενώ μετά το μεσημέρι θα επηρεαστούν και περιοχές του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και της Θράκης. Μέχρι το βράδυ πάντως ο καιρός στα βορειοδυτικά θα βελτιωθεί. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο, με εξασθένηση το βράδυ.

– Την Παρασκευή 2/11 ο καιρός θα βελτιωθεί, με εξαίρεση τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου όπου οι βροχές και οι καταιγίδες θα επιμείνουν. Παράλληλα οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν σταδιακή περαιτέρω εξασθένηση.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, καθώς το κορεσμένο σε νερό έδαφος σε συνδυασμό με τη διάρκεια και την ένταση των φαινομένων (από τα ξημερώματα έως τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης), θα ευνοήσουν την εκδήλωση νέων πλημμυρικών επεισοδίων.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Σ. Βουγιούκας

ΕΑΑ-Πεντέλη

Τρίτη 30/10/2012, Ωρα 2100

Πηγή: meteo.gr