Την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου προκάλεσε η ανακοίνωση του πρωθυπουργού με την οποία καλεί τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

“Η ανακοίνωση Σαμαρά ήταν εσπευσμένη και ατυχής”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις σε επίπεδο τρόικας, ωστόσο πιστεύει το πολιτικό στάδιο της διαπραγμάτευσης όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καλώντας την κυβέρνηση να βάλει τα δυνατά της για να επιδιώξει καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Νωρίτερα, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους βουλευτές του κόμματος να υπερψηφίσουν το πακέτο των μέτρων.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων οι οποίες δε θα είναι εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά μοχλός ανάπτυξης» δήλωσε μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος.

Η κατάληξη της διαπραγμάτευσης δεν βρίσκει σύμφωνη τη ΔΗΜΑΡ, σημειώνεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Υπογραμμίζεται επίσης, πως η ΔΗΜΑΡ πάλεψε για τις εργασιακές σχέσεις με συγκεκριμένες θέσεις, προκειμένου να προστατευθούν τα ήδη αποδυναμωμένα εργασιακά δικαιώματα.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Η διαπραγμάτευση στην οποία αναφέρεται ο πρωθυπουργός δεν ξεκίνησε ποτέ για να ολοκληρωθεί σήμερα. Αυτό το οποίο ολοκληρώνεται είναι η αποτυχημένη επικοινωνιακή επιχείρηση εξαπάτησης του λαού, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου καταλήγει πως οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση στα μνημονιακά σχέδια κατεδάφισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας και υποτέλειας της χώρας στους δανειστές και το μεγάλο κεφάλαιο.

«Αυτό που τέλειωσε σήμερα, είναι στη πραγματικότητα η παράσταση της δήθεν διαπραγμάτευσης», σχολίασε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης σχολιάζοντας στη δήλωση του πρωθυπουργού.

«Έδεσαν με αλυσίδες τους Έλληνες και κατέστησαν την Ελλάδα προτεκτοράτο χρέους, ενώ οι δανειστές πήραν τελικά, ό,τι ζητούσαν από την αρχή» πρόσθεσε ο κ. Ζώης.

Να απαντήσει περήφανα, μαζικά, αγωνιστικά και άμεσα, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης καλεί το ΚΚΕ το λαό μετά το εκβιαστικό και τρομοκρατικό μήνυμα -όπως αναφέρει- του πρωθυπουργού.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του πρωθυπουργού:

«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου.

Πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή…

Εφ΄ όσον εγκριθεί η συμφωνία αυτή και ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Και θα βγει από την κρίση.

Πέρα από τη συμφωνία, ήδη προσπαθώ να δοθούν στην Ελλάδα περισσότερα από 31 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να υπάρξει αισθητό αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία.

Το πρόβλημα από δω και στο εξής δεν είναι εκείνο ή το άλλο μέτρο.

Το πρόβλημα είναι το ακριβώς αντίθετο: τι θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος.

Και πόσο πιο οδυνηρή θα ήταν για ολόκληρο τον ελληνικό λαό μια τέτοια εξέλιξη.
Από οικονομική άποψη και – ακόμα χειρότερα -από πολιτική άποψη.

Αυτοί οι κίνδυνοι πρέπει να αποφευχθούν.

Κι αυτό εναπόκειται πια στην υπευθυνότητα όλων των κομμάτων και του καθενός βουλευτή ξεχωριστά».

Πηγή: skai.gr