Την παράδοση που το θέλει να κάνει την αποταμίευση πράξη, εδώ και 112 χρόνια, τηρεί και φέτος το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η Τράπεζα της αποταμίευσης, δίνοντας «σάρκα και οστά» στον θεσμό, σηκώνει και φέτος το «βάρος» της ενημέρωσης, μεταδίδοντας σε μαθητές όλης της χώρας το μήνυμα ότι η Αποταμίευση είναι κάτι περισσότερο από έναν κουμπαρά, κάτι περισσότερο από ένα βιβλιάριο ή από έναν λογαριασμό.

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να επιβραβεύσει τους πολίτες που του δίνουν καθημερινά την ψήφο εμπιστοσύνης τους, το ΤΤ κορυφώνει τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης, στις 31 Οκτωβρίου, με τις μεγάλες ετήσιες κληρώσεις των καταθετικών λογαριασμών «Μεγαλώνω» για παιδιά, «Ταμιευτήριο 18 Plus» και «Αποταμιεύω».

Καμπάνια

Γιορτάζοντας την ημέρα της Αποταμίευσης όχι μόνο στις 31 Οκτωβρίου, αλλά κάθε μέρα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο «τρέχει» και φέτος πανελλαδική ενημερωτική καμπάνια στα σχολεία, αλλά και μεγάλες κληρώσεις για τους καταθέτες του. Παραδοσιακά όπως κάθε χρόνο, διευθυντές καταστημάτων του δικτύου ΤΤ και της πρώην Τ Bank επισκέπτονται όλον τον Οκτώβριο εκατοντάδες σχολεία ανά την Ελλάδα, προωθώντας το μήνυμα της αποταμίευσης στους θερμότερους αποδέκτες της, τη νέα γενιά.

Οι κλασικοί κουμπαράδες του ΤΤ θα στολίσουν και πάλι τα θρανία και το αλληγορικό παραμύθι «Τσεπούλα & Κουμπαράκος» θα ακουστεί ξανά στις σχολικές αίθουσες.

Ειδική έκδοση

Φέτος με πρωτοβουλία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, θα μοιραστεί στις βιβλιοθήκες των σχολείων, που θα επισκεφθούν οι διευθυντές δικτύου και η έκδοση «Αποταμίευση και Διαχείριση Χρήματος στην Ελληνική Ιστορία», αποτέλεσμα μίας επιστημονικής προσπάθειας να σκιαγραφηθούν η πορεία της αποταμίευσης στον ελλαδικό χώρο από την εποχή της δημιουργίας των πρώτων ελληνικών πόλεων-κρατών έως σήμερα και οι επιδράσεις της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Κληρώσεις

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης θα κορυφωθεί στις 31 Οκτωβρίου, με τις μεγάλες ετήσιες κληρώσεις των καταθετικών λογαριασμών «Μεγαλώνω» για παιδιά, «Ταμιευτήριο 18 Plus» και «Αποταμιεύω».

Αυτόματη συμμετοχή στις κληρώσεις εξασφαλίζουν όσοι είναι κάτοχοι ενός ή περισσοτέρων από τους παραπάνω λογαριασμούς, με τους νικητές να κερδίζουν σημαντικά δώρα!

Συγκεκριμένα, από την ετήσια κλήρωση του λογαριασμού «Αποταμιεύω» θα αναδειχθούν 10 τυχεροί στους οποίους το ΤΤ θα καταθέτει 50 ευρώ κάθε μήνα, για ένα ολόκληρο έτος.

Από την ετήσια κλήρωση του λογαριασμού «Μεγαλώνω» το ποσό που θα δουν οι νικητές στο βιβλιάριό τους θα ανέρχεται στο 200% του υπολοίπου του λογαριασμού τους!

Προνόμιο συμμετοχής σε ετήσια κλήρωση που διοργανώνεται για την ΠΗΑ από την Τράπεζα έχουν και οι νέοι ηλικίας 18-28 ετών που διαθέτουν λογαριασμό «Ταμιευτήριο 18 Plus». Από την κλήρωση θα αναδειχθούν 10 τυχεροί. Ο πρώτος τυχερός θα κερδίσει το ποσό των ¤10.000 και οι υπόλοιποι 9 από  1.000 ο καθένας.