Απόπειρα δολοφονίας του Γενικού Εισαγγελέα και άλλων αξιωματούχων φέρονται να σχεδίαζαν τρία πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν από την Αστυνομία, το βράδυ της Κυριακής σε υπαίθριο χώρο στη Λευκωσία.

Πρόκειται για τρεις Κύπριους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνωμοσία προς διάπραξη φόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα εκ των τριών είναι πρώην Εθελοντής Πενταετούς Υποχρέωσης, ΕΠΥ, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των τριών συλληφθέντων είναι και κατάδικος ο οποίος εκτίει ποινή πολυετούς φυλάκισης.

Στις έρευνες, που έγιναν, εντοπίστηκε αντιαρματικό και άλλος οπλισμός, καθώς και δύο μηχανισμοί πυροδότησης. Η επιχείρηση αυτή πραγματοποιήθηκε γύρω στις 08:00 το βράδυ της Κυριακής και, μετά τη σύλληψη του πρώτου υπόπτου, συνελήφθησαν άλλα δύο πρόσωπα στο πλαίσιο της περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου, δήλωσε στην Εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Sigma ότι στόχος ήταν ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Πέτρος Κληρίδης και άλλοι αξιωματούχοι.

Ο Μιχάλης Παπαγεωργίου σημείωσε ότι η Αστυνομία είχε πληροφορίες για δολοφονία του Πέτρου Κληρίδη εδώ και ένα μήνα, πληροφορίες οι οποίες αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν την κατάλληλη στιγμή, είπε χαρακτηριστικά.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Πηγή: zougla.gr