Ικανοποιημένη η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας από την πορεία της αγροτικής αγοράς που λειτουργεί κάθε Σάββατο από 6:30 έως 14:30 στην πόλη της Πρέβεζας.

Η προσπάθεια των νέων αγροτών ανταμείβεται από την αυξημένη προσέλευση τόσο των παραγωγών αγροτών αλλά και των δημοτών στην αγροτική αγορά . Μέχρι τώρα την έχουν επισκεφτεί ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Κώστας Μπάρκας ο Δήμαρχος Πρέβεζας κύριος Χρήστος Μπαϊλης ενώ πρόσφατα την επισκέφτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κύριος Στράτος Ιωάννου.

Να σημειώσουμε την μεγάλη προσέλευση των καταναλωτών που αυξάνεται κάθε εβδομάδα αποδεικνύοντας ότι οι διαφορά των τιμών είναι αρκετά μεγάλη και μάλιστα αρχίζει και να λειτουργεί ο υγιείς ανταγωνισμός που δεν υπήρχε με το μονοπώλιο των μαναβικών .

Αξίζει να πούμε ότι η πόλη της Πρέβεζας είχε την πρωτιά σε αριθμό μαναβικών ανά κάτοικο και η μοναδική που δεν είχε δημοτική η λαϊκή αγορά ενώ είναι τόπος παραγωγής αγροτικών προϊόντων . Στην διάρκεια λειτουργίας της αγροτικής αγοράς οι αγρότες παραγωγοί διαθέτουν τα φρέσκα αγροτικά προϊόντα της περιοχής σε χαμηλές τιμές πράγμα που είναι και ο κύριος στόχος της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας Επίσης υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό από παραγωγούς που διαθέτουν και ξένα προϊόντα από διαφορετικές περιφερειακές ενότητες .

Από την αρχή η Ε.Ν.Α. έλεγε ότι πρέπει να αυξήσουμε την τοπική παραγωγή συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιοχής μας και τις τοπικής οικονομίας πράγμα το βλέπουμε στην αγροτική αγορά σεβόμενη και τους επαγγελματίες εμπόρους της πόλης όπου πωλούν εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα (μπανάνες κτλ) αλλά και εγχώρια προϊόντα . Άλλο ένα σημαντικό που επετεύχθητε στην αγροτική αγορά είναι και η ταυτοποίηση του τοπικού προϊόντος και ειδικότερα της ντομάτας που παραδοσιακά καλλιεργείτε στην Πρέβεζα αλλά τα τελευταία χρόνια είχε χάσει την αξιοπιστία της . Πολλοί από τους συμπολίτες μας έλεγαν συνέχεια ότι η ντομάτα της Πρέβεζας είναι κατώτερης ποιότητος από αντίστοιχες της Μακεδονίας (Καστοριά ) και της νότιας Ελλάδας ( Κρήτης ) μη γνωρίζοντας ότι κάποιοι απατεώνες και επιτήδειοι ανακατέβανε της ντομάτες της Πρέβεζας με ξένες η της βαπτίζανε ξένες για να επιτύχουν καλύτερη τιμή.

Η Ε.Ν.Α. στα πλαίσια της δράσης της και σεβόμενη τους οικονομικά πληγέντες συνανθρώπους μας που λόγο οικονομικής κρίσης δύσκολα τα βγάζουν πέρα και σε συνεργασία με τους παραγωγούς της αγροτικής αγοράς ανακοινώνει: ότι κάθε Σάββατο θα συγκεντρώνει αγροτικά προϊόντα τα οποία θα τα παραδίδει σε φορείς που συμβάλλουν και βοηθούν τους άπορους 1) η υπηρεσία πρόνοιας του Δήμου Πρέβεζας 2) το φιλόπτωχο ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως Πρέβεζας καθώς και το Γηροκομείο Πρέβεζας.

Σας αναφέρουμε ότι το Σάββατο 27/10/2012 η Ε.Ν.Α. και οι συμμετέχοντες παραγωγοί συγκέντρωσαν πάνω από 200 κιλά τρόφιμα τα οποία παρέδωσαν στην Υπηρεσία της πρόνοιας του δήμου Πρέβεζας . Για μια ακόμα φορά οι αγρότες αν και βρίσκονται σε δυσκολία ρευστότητας δείχνουν την αγάπη της προς τους συνανθρώπους τους και όχι σαν κάποιες πολυεθνικές εταιρείες οπού οι πολίτες πρώτα πληρώνουν τα προϊόντα και μετά τα συγκεντρώνουν για να τα παραδώσουν σε άπορους συνανθρώπους μας .

Αξίζει λοιπόν να αναφέρουμε τα ονόματα τους : Τσιώρη Ευαγγελία , Λάμπρος Δημήτρης , Γκόπης Βασίλης , Πανούσης Χρήστος , Παλαιοπάνου Στυλιανή, Αυδίκος Θέος Βαγγέλης , Μπαντής Διονύσης , Παϊζάνης Γιάννης , Γρηγοριάδου Ιωάννα , Κατσάνος Σταύρος , Τσιάβας Κώστας , Ραυτόπουλος Φάνης , Παπανικολάου Δημήτρης , Κατοπόδης Τάσσος , Φατούρος Φανούρης , Πιστιόλας Τάσσος και Τζίμας Κώστας .

Κρίνοντας από τα όλα παραπάνω η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους στηρίζουν την προσπάθεια της αλλά περισσότερο από όλους τον κόσμο με την συμμετοχή του στην αγροτική αγορά .