Ο Πανιώνιος συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία στο πρωτάθλημα, καθώς πέρασε νικηφόρα και από την έδρα του Πανθρακικού (1-2).

Ο Αραβίδης ήταν το πρόσωπο της αναμέτρησης, καθώς άνοιξε το σκορ στο 18′ και το έκλεισε στο 88′. Ο Μουνάφο είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι από το 6′ έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Αθανασδιάδη. Αυτή ήταν και η πρώτη αποβολή τερματοφύλακα του Πανθρακικού στις επαγγελματικές κατηγορίες

Ο Σάββας Παντελίδης ήταν στην ευχάριστη θέση να έχει στη διάθεση του τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, τον οποίο τοποθέτησε στην κορυφή της επίθεσης, ενώ επέλεξε να δώσει φανέλα βασικού στον Αθανασιάδη, αντί του Αντίλοβιτς. Ο 19χρονος γκολκίπερ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη Σούπερ Λιγκ, ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τον ίδιο. Μόλις στο έκτο λεπτό ανέτρεψε τον κολοβό έξω από την περιοχή και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Ο Πανιώνιος που ταξίδεψε στην Κομοτηνή χωρίς τους Μενδρινό, Καμπάνταη, Κουλουχέρη και Ντούνη δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με παίκτη περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο δεν άργησε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Σπυρόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Αραβίδης με πλασέ στο πρώτο δοκάρι έγραψε το 1-0 στο 18′ και πανηγύρισε το πρώτο του φετινό τέρμα και το πέμπτο με την “κυανέρυθρη” φανέλα.

Οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν το παιχνίδι, και προσπαθούσαν να φτάσουν κοντά και σε δεύτερο γκολ, με τον Κολοβό και τον Αραβίδη να ταλαιπωρούν αρκετές φορές την αντίπαλη άμυνα. Στην άλλη μεριά, ο Παντελίδης άλλαζε συνεχώς το σύστημα της ομάδας του πότε σε 4-3-1-1 και πότε σε 4-1-2 -2, ωστόσο η ομάδα του δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνη επιθετικά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Κυβελίδη να παίρνει τη θέση του Βαϊρουά και στο επόμενο λεπτό ο Πανθρακικός έχασε τη μεγαλύτερη του ευκαιρία στην αναμέτρηση. Ο Σαρακατσάνος επιχείρησε του σουτ και ο Ρόβας πάνω στη γραμμή έσωσε την ομάδα του από σίγουρη παραβίαση. Η απάντηση του πανιωνίου δεν άργησε να έρθει και στο 50′ ο Κολοβός είδε την μπάλα από το σουτ του να χτυπάει στο δεξί δοκάρι του Αντίλοβιτς.

Οι γηπεδούχοι είχαν ισορροπήσει και τελικά έφτασαν την ισοφάριση στο 58′. Ο Κυβελίδης έκανε τη δουλειά, για την οποία τον έβαλε το παιχνίδι ο Παντελίδης, καθώς έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Μουνάφο.

Το παιχνίδι μετά το γκολ του Πανθρακικού είχε γρήγορο ρυθμό, με τους γηπεδούχους να φεύγουν σε αντεπιθέσεις και τους “κυανέρυθρους” να πιέζουν συνεχώς την αντίπαλη άμυνα. Ο Ελευθερόπουλος έκανε πιο επιθετική την ομάδα του με την είσοδο του Διαμαντάκου και αυτό απέδωσε καρπούς στα τελευταία λεπτά, όταν τα σημάδια της κούρασης είχαν αρχίσει να εμφανίζονται στους παίκτες της ομάδας της Κομοτηνής.

Ο Αραβίδης που άνοιξε το σκορ, φρόντισε να το κλείσει κιόλας, καθώς στο 97′ με πλασέ από τα αριστερά της περιοχής έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία και έγραψε το τελικό 2-1. Ο Πανιώνιος συνεχίζει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του, σε αντίθεση με τον Πανθρακικού, ο οποίος με τη δεύτερη σερί ήττα του εντός έδρας, παρέμεινε στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Γήπεδο: Κομοτηνής

Διαιτητής: Ντίτσος (Πρέβεζας)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Σκλιοπίδης, Σερφά, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Λαδάκης (76΄ Μακρυδημήτρης), Μουνάφο, Μπαϊκαρά, Βαϊρουά (46΄ Κυβελίδης), Λουσέρο (8΄ Αντίλοβιτς), Παπαδόπουλος

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Κούρος, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Ρόβας (76΄ Ρόκας), Σάμαρης (67΄ Διαμαντάκος), Γουνδουλάκης, Κολοβός (89΄ Ανδράλας), Αραβίδης, Οκόγε

Πηγή: novasports.gr