Η Κέρκυρα με κεκτημένη ταχύτητα από τον αγώνα με τον Πανιώνιο, υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ σε λευκή ισοπαλία και παράλληλα τον έριξε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Μάλιστα η ομάδα του Ακη Μάντζιου έχασε και τεράστια ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Τσουμάνης σημάδεψε το δοκάρι.

Ο Ακης Μάντζιος έστησε αριστοτεχνικά την ομάδα του, προσπαθώντας να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Αναστασόπουλου και να χτυπήσει, όπως και στο ματς της Νέας Σμύρνης στην κόντρα τον ΠΑΟΚ. Για άλλη μια φορά δηλαδή, έδειξε ότι στόχος ήταν να κρατηθεί με νύχια και με δόντια το μηδέν στην άμυνα και από κει και πέρα να ψάξει για το γκολ.

Από την άλλη πλευρά ο δικέφαλος, με τον Γιώργο Δώνη σε ένα ακόμα παιχνίδι να είναι στην εξέδρα και να προσπαθεί να δώσει οδηγίες μέσω του κινητού, έδειξε πως ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει στο γκολ. Ο Ελληνας τεχνικός ξεκίνησε στον αγώνα τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος μάλιστα ήταν και ο αρχηγός για την ομάδα του και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον ταχύτητά του προκειμένου να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Ο ΠΑΟΚ έκανε ευκαιρίες. Αλλά όπως φάνηκε οι παίκτες του έδειξαν επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια. Βέβαια τα πράγματα ίσως να ήταν εντελώς διαφορετικά αν στην διπλή ευκαιρία του 15′ είτε ο Σαλπιγγίδης, είτε ο Αθανασιάδης έστελναν την μπάλα στα δίχτυα. Με το 1-0 από νωρίς ο ΠΑΟΚ θα είχε άλλη ψυχολογία και η Κέρκυρα θα έπρεπε να βγει μπροστά για να διεκδικήσει πράγματα. Ομως από την στιγμή που δεν έγινε κάτι τέτοιο, το ματς πήγαινε όπως το είχαν προγραμματίσει οι γηπεδούχοι.

Η Κέρκυρα λογικά πίστεψε ότι μπορούσε να πάρει παραπάνω πράγματα, όταν στο 45′ άγγιξε το γκολ με τον Τσουμάνη και τον Λεόν, αλλά είδε και τον Αναστασόπουλο να την κρατάει όταν απόκρουσε την προσπάθεια του Σαλπιγγίδη. Μάλιστα αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία ευκαιρία στον αγώνα, καθώς οι μεν γηπεδούχοι έδειξαν να συμβιβάζονται με το μηδέν, οι δε φιλοξενούμενοι πως δεν έχουν τον τρόπο για να φτάσουν στην επιτυχία.

Ενα αποτέλεσμα που για την Κέρκυρα μπορεί να αποδειχθεί “χρυσάφι” για τον ΠΑΟΚ όμως σίγουρα δεν είναι καλό και μπορεί να επιφέρει προβληματισμό στις τάξεις του. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο δικέφαλος μπήκε στο ματς όντας δεύτερος στη βαθμολογία και ως η πλέον αξιόπιστη ομάδα για να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό φέτος, όμως κάτι τέτοιο δεν φάνηκε στο χορτάρι του σταδίου της Κέρκυρας.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Μάντζιου έφτασε στους 9 βαθμούς και πλέον είναι στην 7η θέση της βαθμολογίας. Δείχνει με λίγα λόγια πως έχει βρει τα πατήματά της και το ρυθμό της και μπορεί να αισιοδοξεί για ακόμα καλύτερη συνέχεια στο φετινό μαραθώνιο της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον στόχο της βέβαια να παραμένει η παραμονή στην κατηγορία.

Οι συνθέσεις

Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Κοντοδήμος, Βενέτης, Έντερ, Ζουμπουλάκης, Ηλιάδης, Μπουκουβάλας, Τσουμάνης (72′ Μπάρκογλου), Καραλής, Λεόν (78′ Τσοκάνης), Αγρίτης (67′ Γιάντσης).

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Χακόμπο, Σταφυλίδης, Κατσικάς, Κουμάλο (80′ Γιάννου), Έτο, Λάζαρ, Φωτάκης, Λίνο (73′ Κίτσιου), Πέλκας (61′ Γκαρσία), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

1ος: Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου)

2ος: Ταρανάς (Αθηνών)

4ος: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

Πηγή: novasports.gr