Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υποδοχής καταγγελιών πολιτών, έγινε αποδέκτης καταγγελίας που αφορούσε στη διακίνηση προϊόντος ”κουλουράκια”, στο οποίο περιέχεται η γλυκαντική ύλη γλυκοζίτες στεβιόλης (Ε960).

Σύμφωνα με την Ενωσιακή Νομοθεσία, η χρήση γλυκοζιτών στεβιόλης δεν επιτρέπεται για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου. Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία “STEVIA, κουλουράκια χωρίς ζάχαρη με στέβια”, σε συσκευασία των 330g, με ημερομηνίες λήξης 19/09/13, 28/09/13, 4/10/13 και 9/10/13. Το προϊόν παρασκευάζεται από την εταιρία: «ΒΙΟΛΑΝΤΑ Α.Ε.», 6o χλμ Τρικάλων – Καρδίτσας 42100 Τρίκαλα.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα (φωτογραφία κάτωθι), να μην τα καταναλώσουν.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Γιάννης Μίχας δήλωσε : « Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας προς κάθε κατεύθυνση για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Θα πρέπει όλοι μας να μην επιτρέψουμε η οικονομική κρίση να μετατραπεί σε διατροφική».