Εντατικές διαβουλεύσεις με υπουργούς έχει από νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου την επομένη των ενδοκυβερνητικών κλυδωνισμών για το πακέτο μέτρων.

Μήνυμα με παραλήπτες τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό της χώρας ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην οριστικοποίηση των μέτρων και να φέρει το πακέτο μέτρων προς ψήφιση στη Βουλή, έστειλε την Τρίτη ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη με Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

“Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά ώστε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως έχουν επιτευχθεί πολλές αλλαγές στις προτάσεις της τρόικας τόσο στα εργασιακά, όσο και σε αλλά θέματα.

Σε συνεχείς διαβουλεύσεις από το πρωί βρίσκεται όμως και η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Οι διαβουλεύσεις θα κορυφωθούν το μεσημέρι, οπότε ο Γιάννης Στουρνάρας θα έχει τηλεδιάσκεψεις με τους επικεφαλής της τρόικας μετά την εμπλοκή που σημειώθηκαν στα εργασιακά στον ιδιωτικό τομέα.

Η κυβέρνηση θέλει πάση θυσία να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να υπάρξει συμφωνία έως αύριο Πέμπτη οπότε συνεδριάζει η ομάδα εργασίας του Εurogroup.

«Το πακέτο δεν έχει κλείσει• πρέπει να περάσει και από τη Βουλή. Όλα τα άλλα είναι λόγια. Τίποτε δεν έχει κλείσει» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Πηγή: skai.gr