Πέθανε σήμερα μετά από σύντομη και άνιση μάχη με τον καρκίνο ο  Καβαλιώτης ζωγράφος Γιάννης Ζαχαρόπουλος.

Εδώ και λίγους μήνες αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του, προβλήματα που άρχισαν από κάτι εντελώς αθώο. Μια βραχνάδα στην φωνή. Ο καρκίνος του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Η εξέλιξη της ασθένειας ήταν ραγδαία με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας του να χειροτερέψει. Ως που χθες το μεσημέρι άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Γιάννης Ζαχαρόπουλος ήταν ένα δυναμικό και δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας. Γεννήθηκε πριν 61 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Στην Καβάλα εγκαταστάθηκε στην αρχή της δεκαετίας του 80. Ξεκίνησε ως οδοντοτεχνίτης. Αυτή τη δουλειά δεν την άφησε ποτέ παρά την μεγάλη του πρόοδο στη ζωγραφική.

Έκανε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, απέσπασε πολλά και σημαντικά βραβεία. Λειτούργησε με δική του πρωτοβουλία μια από τις καλύτερες αίθουσες τέχνης στην Καβάλα, την Ταμπάκο φάκτορι. Η προσπάθεια του εκείνη δεν είχε συνέχεια αφού ένας τόσο θαυμάσιος χώρος δεν στηρίχθηκε όσο έπρεπε.

Έκανε εκπομπές στην τοπική τηλεόραση και ραδιόφωνο. Εκπομπές πάντα για την τέχνη. Με αφορμή όμως την τέχνη καυτηρίαζε τα κακώς κείμενα στην πόλη. Ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας με τον Βασίλη Λιόγκα το 2002. Η εφημερίδα μας εκφράζει στους οικείους του θερμά συλλυπητήρια.

Πηγή: philippi.in/Proininews.gr