Νέα συνάντηση για τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ υπουργού Οικονομικών και τρόικας, θα έχουν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, και οι κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης.

Ο Φώτης Κουβέλης επιμένεις στις ενστάσεις του για τις αλλαγές στα εργασιακά στον ιδιωτικό τομέα, ενώ σε ανάλογη κατεύθυνση κινείται και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Την ίδια ώρα, παραμένει και η διαφωνία μεταξύ Αθήνας και των δανειστών για τα εργασιακά.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να ολοκληρώσει τη συμφωνία με την τρόικα και να την φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, θέτοντας άπαντες – ακόμα και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους- προ των ευθυνών τους παρά τις ενστάσεις που διατυπώνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς φέρεται να επιδιώκει να έχει κλείσει το όλο ζήτημα έως την Παρασκευή, ημέρα συνεδρίασης των τεχνοκρατών του Eurogroup (Εuroworking group), ενώ στη συνέχεια θα αναμένει ένα θετικό μήνυμα στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ στις 29 Οκτωβρίου οι οποίοι ουσιαστικά θα εγκρίνουν την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Κατόπιν η κυβέρνηση θα προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή το πακέτο μέτρων και στις 12 Νοεμβρίου οι υπουργοί Οικονομικών θα αποφασίσουν για την καταβολή της δόσης στην Ελλάδα.

Καθοριστική καμπή, «τελευταίο κάβο», και κρίσιμα λεφτά που θα καθορίσουν την επιβίωση και την επανεκκίνηση της οικονομίας χαρακτήρισε την εκταμίευση της δόσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σήμα κινδύνου
στην κοινή γνώμη, αλλά και σε εσωκομματικό επίπεδο, εξέπεμψαν από την πλευρά τους τη Δευτέρα κυβερνητικά στελέχη όσον αφορά την κρισιμότητα των επόμενων ημερών για την εκταμίευση της δόσης, καθώς εξαντλείται η δυνατότητα να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες του κράτους.

«Απομονωμένη από το λαό» και «απολύτως εξαρτημένη από τους δανειστές» χαρακτήρισε την ελληνική κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας από τις Σέρρες, επικρίνοντας παράλληλα τη συμπολίτευση πως προσπαθεί να κρύψει με «θεατρινισμούς» τις περικοπές και ότι προσπαθεί να δώσει την εικόνα της διαπραγμάτευσης για εργασιακά ζητήματα που έχουν ψηφιστεί από το Μάρτιο.

Πηγή: skai.gr