Σε αυτό επιστρέφει ο Παναθηναϊκός μετά το 1-1 με τον Άρη στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν ούτε τώρα να πάρουν την πρώτη εντός έδρας νίκη, απογοτεύοντας ξανά τον κόσμο τους, λίγες μέρες πριν το ματς με τη Λάτσιο.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου στο 76’, έπαιζαν και με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Παπαζαχαρία, ωστόσο ο Γιαννιώτας τους άφησε «στον τόπο» στο 89’ (1-1) και χωρίς εντός έδρας νίκη από την αρχή της χρονιάς.

Κάκιστη εμφάνιση από την ομάδα του Φερέιρα, που αποδοκιμάστηκε έντονα και πάλι μετά τη λήξη του αγώνα.

Το ματς:

Δεν άργησαν να πέσουν οι… μάσκες στο ΟΑΚΑ και να δείξουν οι δύο ομάδες ξεκάθαρα τις προσθέσεις του. Το ιδιαίτερα φορτωμένο κέντρο του Άρη με τους Κοέλιο (λίμπερο μπροστά από τα στόπερ), Παπαστεριανό και Οικονομόπουλο έβαλε από την αρχή δύσκολα στους «πράσινους» που κατάλαβαν αμέσως πως είχαν 90 λεπτά μπροστά τους για να βρουν τρόπο να φτάσουν στο γκολ. Και η αλήθεια είναι πως οι γηπεδούχοι δεν είχαν και πολλές ιδέες στο πώς θα διασπούσαν τη διπλή ζώνη άμυνας των «κίτρινων». Άλλωστε, η επιθετική δραστηριότητα των παικτών του Φερέιρα εξαντλήθηκε στην κινητικότητα του Σεϊταρίδη και σε μερικές ωραίες, αλλά ημιτελείς ενέργειες του Χριστοδουλόπουλου.

Μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα –και διαπιστώνοντας πως δεν απειλούνταν ιδιαίτερα- οι φιλοξενούμενοι δοκίμασαν να βγουν στην αντεπίθεση εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα του Γιαννιώτα, αλλά και την εκτελεστική δεινότητα του Αγκάνθο, δίχως όμως να φτάσουν και αυτοί σε κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Με την μπάλα να μην μπορεί να μεταφερθεί από τους Βιτόλο-Μαρίνο στην επίθεση, ήταν ξεκάθαρο πως το «τριφύλλι» χρειαζόταν τη βοήθεια είτε του Φερέιρα, είτε της… τύχης για να πανηγυρίσει την πρώτη εντός έδρας φετινή του νίκη. Ο Πορτογάλος αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλίες και πέρασε στο ματς αντί του Μαρίνου τον Σισοκό, όμως η αλήθεια είναι πως ελάχιστα είδε να αλλάζουν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

Κι ενώ στον «πράσινο» πάγκο, αλλά και στους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν, δεν άργησε να φανεί -πέρα από την αδυναμία δημιουργίας ευκαιριών- και η απογοήτευση, οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν κανένα λόγο να μην αισθάνονται ικανοποιημένοι από την εξέλιξη του ματς. Μάλιστα, στο τελευταίο ημίωρο έσφιξαν ακόμη περισσότερο την άμυνά τους, κατέφυγαν και στις… πατροπαράδοτες καθυστερήσεις όποτε τους δόθηκε η ευκαιρία προκειμένου να διατηρήσουν το 0-0, αποτέλεσμα που τους εξασφάλιζε τον πολυπόθητο βαθμό.

Τα πράγματα όμως δεν ήρθαν όπως τα υπολόγιζαν και για αυτό ευθύνεται μια φάση που θα συζητηθεί πάρα μα πάρα πολύ. Ο Σισοκό δέχτηκε κάθετη μέσα στην περιοχή και –σύμφωνα με τον Καλογερόπουλο- τραβήχτηκε από τον Παπαζαχαρία. Πέναλτι και αποβολή η ετυμηγορία. Εύστοχος ο Χριστοδουλόπουλος και το 1-0 που μεταφράστηκε στην «παρθενική» νίκη των «πρασίνων» στο ΟΑΚΑ στ πρωτάθλημα θα ήταν γεγονός αν…

Αν δεν ερχόταν ο Γιαννιώτας στο 89’ να ισοφαρίσει… Ακόμη και με δέκα, ο Άρης βγήκε στην αντεπίθεση και κατάφερε να φτάσει στο 1-1, αποτέλεσμα που με βάση την εικόνα του αγώνα είναι δίκαιο, δεν δικαιολογεί όμως σε καμία περίπτωση την αδιανόητη αδράνεια των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν τη νίκη στα χέρια τους και την είδαν να γλιστρά μακριά τους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βελάσκες, Πίντο, Μαρίνος (46’ Σισοκό), Βιτόλο, Ζέκα (69’ Μαυρίας), Κουΐνσι, Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ (81’ Φορναρόλι).

Στον πάγκο: Καπίνο, Λαγός, Φουρλάνος, Χουχούμης.

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Ψυχογιός, Μαργαρίτης, Πουλίδο, Παπαζαχαρίας, Κοέλιο (87’ Σουνάς), Παπαστεριανός, Καζναφέρης (66’ Καπετάνος) Οικονομόπουλος (76’ Γιαννίτσης), Γιαννιώτας, Αγκάνθο.

Στον πάγκο: Διούδης, Παντίδος, Κανούλας, Νταμαρλής.

Πηγή: sday.gr