«Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι σημαντική, όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για την ευρωζώνη» όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Barroso, σε συζήτηση με αντικείμενο την καταπολέμηση της κρίσης η οποία διοργανώθηκε από το think tank «Φίλοι της Ευρώπης».

O επικεφαλής της Κομισιόν υπογράμμισε ότι η δημοσιονομική προσπάθεια που καταβάλλει η Αθήνα είναι «ιστορική», σημειώνοντας ωστόσο πως «οι προσπάθειες αυτές δεν αναγνωρίζονται πάντα».

Αναφερόμενος στη στάση που έχει τηρήσει η Γερμανία κατά τη διάρκεια της κρίσης, και τις φωνές που υποστηρίζουν πως τυχόν έξοδος της χώρας αυτής, από τη νομισματική ένωση θα βοηθούσε το κοινό νόμισμα, ο Jose Barroso τόνισε ότι το Βερολίνο έχει υπάρξει πρωτεργάτης της αλληλεγγύης στην ευρωζώνη, γνωμοδοτώντας πως όποιες διαφορές έχουν προκύψει για την αντιμετώπιση της κρίσης πηγάζουν από τις διαφορετικές αντιλήψεις αναφορικά με τα δημοσιονομικά.

«Η Γερμανία αποτελεί εγγύηση για το ευρώ», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Jose Barroso, παραδεχόμενος ωστόσο πως αρκετές αποφάσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ελήφθησαν με καθυστέρηση. «Η δημοκρατία χρειάζεται χρόνο», κατέληξε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Πηγή: euractiv.gr