Παρασκευή σήμερα και έρχεται ένα ακόμα σαββατοκύριακο χαλάρωσης. Πολλοί από εμάς θα ξεκουραστούμε στα σπίτια μας ή θα βγούμε για καμία βόλτα για καφεδάκια και ουζάκια όσο ο καιρός το επιτρέπει. Υπάρχουν και κάποιοι όμως που αυτό το σαββατοκύριακο επέλεξαν να χαλαρώσουν αλλιώς. Υπάρχουν και κάποιοι που επέλεξαν απλά να τρέξουν 110 χιλιόμετρα μέσα σε ένα παρθένο δάσος! Έτσι για την τρέλα τους και την χαλάρωση μέσα στην φύση. Όχι δεν έκανα λάθος στην απόσταση. Καλά διαβάσατε. Αυτό το σαββατοκύριακο 750 αθλητές, επαγγελματίες και μη, θα μαζευτούν στο Παρανέστι Δράμας για το δωδέκατο Virgin Forest Trail ή αλλιώς Υπέρ-μαραθώνιο Παρθένου Δάσους.

Σκοπός του εγχειρήματος αυτού είναι η ευαισθητοποίηση αθλητών, συνοδών, θεατών και εθελοντών, στην προστασία του περιβάλλοντος. Η “ανακάλυψη” των ορίων των αθλητών, η καλλιέργεια του ψυχικού σθένους και η ενίσχυση της θέλησης για την υπέρβαση εμποδίων και αντιμετώπιση δυσκολιών. Η ενθάρρυνση αθλούμενων, αθλητών, με μικρή εμπειρία να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους αγώνες, αλλάζοντας στερεότυπα και νοοτροπίες με την καλλιέργεια της ανάλογης αθλητικής κουλτούρας. Η παροχή προτύπων σε παιδικές ηλικίες και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης τους. Η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης, της κιναίσθησης και της παροχής ίσων ευκαιριών σε άτομα που παρουσιάζουν ειδικές ικανότητες.

Και αν νομίζετε ότι μόνο υπερ-αθλητές μπορούν να λάβουν μέρος σε αυτή τη διοργάνωση τότε κάνετε λάθος. Οι διοργανωτές μερίμνησαν και για όλους όσους από εσάς θα ήθελαν να λάβουν μέρος, έτσι για την χαρά της συμμετοχής, με διαδρομές λιγότερο απαιτητικές. Έτσι λοιπόν θα υπάρξουν οι παρακάτω αγώνες που νομίζω ότι θα καλύψουν τις αντοχές όλων μας:

Υπερμαραθώνιος Παρθένου Δάσους Παρανεστίου (V.F.U.T.): αγώνισμα διάσχισης ορεινών μονοπατιών 120 περίπου χιλιομέτρων, με θετική υψομετρική διαφορά περίπου 6.000 μέτρων. Απευθύνεται σε αθλητές/τριες με μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους αγώνες, με άριστη υγεία, πολύ καλή φυσική κατάσταση και ψυχικό σθένος. Ο αγώνας αποτελεί πρόκριμα με 4 πόντους για τους αγώνες στο Mont-Blanc.

Παρανέστιο Μονοπάτι (Paranesti Path P.P): αγώνισμα διάσχισης μέρους της ορεινής διαδρομής του V.F.U.T. μήκους 40 περίπου χιλιομέτρων και άνω των 2.000 μέτρων περίπου θετικής υψομετρικής διαφοράς που απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους δρομείς

Νέστος Trail (Nestos Trail): αγώνισμα διάσχισης μέρους του πανέμορφου παραποτάμιου μονοπατιού του Νέστου, μήκους 9357 μέτρων που απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους ή αρχάριους δρομείς.

Άλκιμοι Παιδες (A.P): αγώνισμα δρόμου περίπου 2.000 μέτρων που απευθύνεται σε παιδιά 10-17 χρονών.

Special VFT: αγώνες δρόμου έως 800 μέτρα που απευθύνονται σε άτομα με ειδικές ικανότητες.

Όλα αυτά λοιπόν μέσα σε ένα περιβάλλον που πιστέψτε με είναι πανέμορφο και θα σας μαγέψει. Και αν δεν με πιστεύετε μπορείτε να πάτε να το διαπιστώσετε ιδίοις όμασι ή αν είστε μακριά να μπείτε στo παρακάτω link: paranestivft.com

Καλές διαδρομές λοιπόν, καλό κουράγιο σε όλους όσους λάβουν μέρος και καλό σαββατοκύριακο σε όλους μας.

Από την Δέσποινα Παρασύρη για το Κάθε Μέρα