Την ανάγκη νέας απομείωσης του ελληνικού χρέους επισήμανε ανοιχτά για πρώτη φορά η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Christine Lagarde σε συνέντευξή της στο πρακτορείο Bloomberg, από το Τόκιο όπου βρίσκεται.

«Χρειάζεται μείωση του ελληνικού χρέους προτού συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας» διαμήνυσε προς Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Βερολίνο η Γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ. H Christine Lagarde πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, προκειμένου να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Επισήμανε ότι τα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα, αποτελούν ένα κόμμάτι της συζήτησης, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να συζητηθεί ξανά τόσο η χρηματοδότηση, όσο και το χρέος της χώρας καθώς και τα 4 αυτά κεφάλαια είναι εξίσου σημαντικά.

Την Τετάρτη η επικεφαλής της ΔΝΤ εξέφρασε και πάλι «ικανοποίηση» για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα . Η Christine Lagarde μέχρι πρόσφατα ήταν από τους πλέον αυστηρούς κριτές της ελληνικής πορείας προς την εξυγίανση. Τώρα ωστόσο δηλώνει ότι «υπάρχουν καλές εξελίξεις» στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει πλησιάσει στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και ότι σημειώνεται πρόοδος στην ανταγωνιστικότητα

Πηγή: euractiv.gr