Αύξηση της τάξης του 2,5% σημείωσε η ελληνική βιομηχανική παραγωγή κατά τον Αύγουστο του 2012, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Ο ελληνικός βιομηχανικός κλάδος ενισχύθηκε από τη σημαντική άνοδο που καταγράφηκε κατά τον ίδιο μήνα στον τομέα των εξαγωγών και την ταυτόχρονη μείωση των εισαγωγών.

Για ολόκληρο το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2012, σε σχέση πάντα με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα μας παρουσιάζει συρρίκνωση της τάξης του 4,1%, έναντι ωστόσο πολύ μεγαλύτερης μείωσης 7,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.

Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν πιθανή αποκλιμάκωση της πίεσης που δέχεται η ελληνική βιομηχανική δραστηριότητα.

Πρόκειται για την πρώτη αύξηση που σημειώνεται στον Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής της ΕΛΣΤΑΤ από τον Απρίλιο του 2008, δηλαδή από τις απαρχές της κρίσης που εξακολουθεί να πλήττει την ελληνική οικονομία.

Στο χώρο του εμπορίου, οι εισαγωγές του Αυγούστου 2012 σε σχέση με τον Αύγουστο 2011 παρουσίασαν μείωση 7,2%, ενώ παράλληλα οι εξαγωγές πραγματοποίησαν «άλμα» της τάξης του 9,8%. Στις μετρήσεις αυτέ δεν συνυπολογίζονται τα πετρελαιοειδή.

Για αναλυτικά στοιχεία της βιομηχανίας δείτε εδώ ενώ για το εμπόριο δείτε εδώ.

Πηγή: skai.gr