Προθεσμία έως τις 18 Οκτωβρίου έδωσε το Eurogroup στην Ελλάδα προκειμένου να συμφωνήσει με την τρόικα στο πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ αλλά και να υλοποιήσει 89 διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που είναι σε εκκρεμότητα τους τελευταίους μήνες.

Η ελληνική πλευρά έθεσε το θέμα της παράτασης του προγράμματος κατά δύο χρόνια, με τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να δηλώνει ότι το δημοσιονομικό κενό που θα προκύψει από την παράταση των 12 δισ. μπορεί να καλυφθεί χωρίς επιπλέον βοήθεια.

Ο υπουργός δήλωσε ότι «θα διαπραγματευτούμε το πρόγραμμα αλλά δε θα διακινδυνεύσουμε την εκταμίευση της δόσης», ενώ ζήτησε από τους εταίρους να καταβληθούν 36,5 δισεκατομμύρια (που αφορούν τα 31,5 τη δόση που διαπραγματευόμαστε και 5 δισ. που έπρεπε να εκταμιευτεί το Σεπτέμβριο).

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Eurogroup έκανε λόγο για «σημαντική πρόοδο στην Ελλάδα» ενώ η επικεφαλής του ΔΝΤ μίλησε για ξεκάθαρη πρόοδο προσθέτοντας ότι «χρειάζονται περισσότερα σε όλα τα μέτωπα, μεταξύ αυτών και στη χρηματοδότηση του χρέους».

 

Πηγή: skai.gr