Την ικανοποίησή του την επικείμενη επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελας Μέρκελ στη χώρα μας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς απέστειλε μήνυμα και στο

στο εσωτερικό της χώρας μετά και τα επεισόδια στο Πεντάγωνο.

“Πολύ θετική εξέλιξη η επίσκεψη Μέρκελ, θα την υποδεχθούμε όπως αρμόζει σε ένα ηγέτη μιας μεγάλης και φίλης χώρας” δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός για την επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελας Μέρκελ.

Όσον αφορά το μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας δήλωσε ότι “αυτή την ώρα η κυβέρνηση δίνει μάχες σε όλα τα μέτωπα για την αξιοπιστία και τη σωτήρια της πατρίδας ώστε να μην πανε χαμένες οι τεράστιες θυσίες του λαού. Απατώνται όσοι νομίζουν ότι η χώρα θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, βάζουν εμπόδια και ρίχνουν λαδί στη φωτιά. Ας γνωρίζουν ότι δεν αποπροσανατολιζόμαστε, θα συνεχίσουμε τον αγώνα με την ίδια τόλμη και αποφασιστικότητα για το καλό αυτού του τόπου”.

Την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη 9 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ.

Το πρόγραμμα δεν έχει κλείσει ακόμη, ωστόσο είναι βέβαιο ότι η καγκελάριος δεν πρόκειται να συναντήσει τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον κ. Ζάιμπερτ, η κα. Μέρκελ θα επισκεφθεί τη χώρα μας μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τον περασμένο Αύγουστο.

H ανακοίνωση της καγκελαρίας, ανέφερε ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί η κατάσταση στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Ευρωζώνης, τα τρέχοντα διεθνή ζητήματα, καθώς και οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

Με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι δίδεται η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη συνολική πραγματική κατάσταση της χώρας και να ζητήσουμε με συγκροτημένο τρόπο να διαμορφωθεί το ολοκληρωμένο πλαίσιο εξόδου.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι δεν θα ζητήσει συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα προτείνει στα συνδικάτα την κήρυξη απεργίας την ημέρα της επίσκεψής της.