“Αποκαλυπτήρια” στο τραγούδι της επόμενης πολυαναμενόμενης περιπέτειας του Τζέιμς Μποντ, Skyfall, έκανε τα ξημερώματα η Adele στο επίσημο site της. Ηχογραφημένο στα ιστορικά Abbey Road Studios του Λονδίνου, το Skyfall γράφτηκε σε συνεργασία με τον Πολ Έπγουορθ και συνοδεύεται από 77μελη ορχήστρα, ενώ οι επιρροές από παλαιότερα τραγούδια όπως το Diamonds are for Ever της Shirley Bassey είναι εμφανείς.

Στο φίλμ ο Ντάνιελ Κρεγκ εναρκώνει εκ νέου το ρόλο του Τζέιμς Μποντ που τον έκανε διάσημο. Η 23η περιπέτεια στο μακροβιότερο franchise του κινηματογράφου, βλέπει την πίστη του Μποντ στην M να δοκιμάζεται καθώς το σκοτεινό παρελθόν της επιστρέφει για την καταδιώξει. Ενόσω τα κεντρικά γραφεία της MI6 δέχονται επίθεση, ο πράκτορας 007 καλείται όχι μόνο να εντοπίσει, αλλά και να εξοντώσει την απειλή που ενσαρκώνει ο Σίλβα (Χαβιέ Μπαρδέμ) , με όποιο τίμημα, ακόμα και προσωπικό.

Σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες, (American Beauty, Revolutionary Road) το Skyfall φιλοδοξεί να παρουσιάσει εκτός από μια συναρπαστική περιπέτεια και το πιο περίπλοκο ψυχολογικό πορτρέτο του θρυλικού πράκτορα που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Στην Ελλάδα η ταινία θα προβληθεί στη μεγάλη οθόνη από την 1η Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι με αφορμή τα 50 χρόνια του 007 στο πανί, οι Albert R. Broccoli’s EON Productions, Metro-Goldwyn-Mayer Studios, Sony Pictures Entertainment και Twentieth Century Fox Home Entertainment ανακήρυξαν την 5η Οκτωβρίου του 2012 «Παγκόσμια Μέρα Bond», καθώς έχει περάσει ακριβώς μισός αιώνας από τότε που η πρώτη ταινία του εμβληματικού πράκτορα με τίτλο Dr.No έκανε την πρεμιέρα της στο Λονδίνο το 1962.

Λίγα λόγια για το Skyfall

Σκηνοθεσία: Sam Mendes

Σενάριο: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan

Παίζουν: Daniel Craig, Dame Judi Dench, Javier Bardem, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Albert Finney

Πηγή: skai.gr