Ο Τούρκος πρωθυπουργός

Η Τουρκία δεν θέλει να αρχίσει πόλεμο με τη Συρία, δήλωσε την Πέμπτη το βράδυ ο πρωθυπουργός της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μερικές ώρες αφότου η τουρκική εθνοσυνέλευση στην Άγκυρα άναψε το «πράσινο φως» για ενδεχόμενες επιθέσεις εντός του συριακού εδάφους.

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να αρχίσουμε πόλεμο με τη Συρία, δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός, εν μέσω της εντεινόμενης οργής της τουρκικής γνώμης για το θάνατο πέντε τούρκων πολιτών από συριακό όλμο –μια μητέρα τα τρία της παιδιά και μια ακόμη γυναίκα- στη συνοριακή πόλη Ακτσάκαλε την Τετάρτη. Πρόσθεσε όμως ότι η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να προστατέψει τους υπηκόους της και τα σύνορα της χώρας αν χρειαστεί.

«Κανείς δεν πρέπει να αποτολμήσει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητά μας σε αυτό το ζήτημα» προειδοποίησε, την ώρα που τουρκικός στρατός και άρματα μάχης συγκεντρώνονταν στο Ακτσάκαλε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Τουρκία έχει δεχθεί επτά ακόμη φορές επιθέσεις από συριακούς όλμους με τη Δαμασκό να χαρακτηρίζει πάντα τα συμβάντα ως ατύχημα.

«Ακόμη και σήμερα (Πέμπτη) δεχθήκαμε οβίδα στην περιοχή Αλτινοζού στην επαρχία Χατάι υποστήριξε. «Μια φορά είναι ατύχημα… αλλά όταν κάτι συμβαίνει οχτώ φορές πώς μπορεί να είναι ατύχημα;» διερωτήθηκε ο Ερντογάν.

Πηγή: skai.gr