Ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι το Facebook έφτασε το 1 δισ. ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο και μας ευχαριστεί με ένα προσωπικό μήνυμα:

“Σήμερα το πρωί, περισσότεροι από 1 δισ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το Facebook κάθε μήνα. Εάν το διαβάζετε αυτό, σας ευχαριστώ που δίνετε σε εμένα και τη μικρή ομάδα μου την τιμή να σας εξυπηρετούμε. Να βοηθάς 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους να επικοινωνούν είναι εκπληκτικό και με διαφορά ό,τι καλύτερο έχω κάνει στη ζωή μου για να αισθάνομαι υπερήφανος. Είμαι αφοσιωμένος να εργάζομαι καθημερινά για να κάνω το Facebook καλύτερο για εσάς και ελπίζουμε μια μέρα να ενώσουμε και όλο τον υπόλοιπο κόσμο”

Μαζί με την ανακοίνωση, συμπεριλαμβάνεται ένα αρχείο με ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για το κοινωνικό δίκτυο, το οποίο μπορεί να κατεβάσει ο καθένας από εσάς. Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με τα πιο ενδιαφέροντα από αυτά:

  • 1.13 τρισ. likes
  • 140.3 δισ. διασυνδέσεις μεταξύ φίλων (friend connections)
  • 219 δισ. uploaded φωτογραφίες
  • 17 δισ. posts με επισήμανση της τοποθεσίας (location-tag)
  • 62.6 εκατ. τραγούδια (αναπαραγωγή 22 δισ. φορές)

Βέβαια, στο fact sheet δεν αναφέρεται τίποτα για τους ψεύτικους ή πολλαπλούς λογαριασμούς, επομένως, δεν είναι ακέραιο ότι 1 στους 7 κατοίκους του πλανήτη χρησιμοποιούν το Facebook τουλάχιστον μια φορά το μήνα (like, επίσκεψη από οποιαδήποτε συσκευή κλπ.).

Από την άλλη, δε περιμέναμε ότι ο Zuckerberg θα ανακοίνωνε ένα τόσο σημαντικό milestone πριν γίνει η παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο, αλλά ίσως προέβη σ’ αυτή την κίνηση για να αναπτερώσει το ενδιαφέρον τον επενδυτών για την εταιρεία του, μιας και η πορεία της στο Χρηματιστήριο είναι μόνιμα κατηφορική και δεν μπορεί να πείσει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί όλο αυτό το κοινό για να βγάλει κέρδος.

Πηγή: techgear.gr