Αναζητείται συμβιβασμός, για τα μέτρα άνω των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, από την κυβέρνηση και τους δανειστές ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup της Δευτέρας.

Ο πρωθυπουργός ο οποίος ήδη είχε ξεκινήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο μια δραματική κούρσα επαφών με ευρωπαίους ομολόγους τους και αξιωματούχους επανέλαβε στους εκπροσώπους των δανειστών ότι η Ελλάδα με την επιμονή για τόσα και τέτοια μέτρα οδηγείται μαθηματικά σε πολιτική και κοινωνική αποσταθεροποίηση με ότι σημαίνει αυτό για ολόκληρη την Ευρώπη.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Π. Τόμσεν φέρεται να είπε κάποια στιγμή. «Τότε ας παραδεχτούμε ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει και να το θέσουμε στην πρώτη ευκαιρία -εννοώντας το Eurogroup – επί τάπητος».

Υπό αυτές τις συνθήκες «συνεχίζεται η διαπραγμάτευση » όπως δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παράλληλα με την πολιτική διαπραγμάτευση που επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση τρέχοντας να προλάβει εκτός των άλλων και τις εξελίξεις στην Ισπανία.

Ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο τώρα για «πολιτική διαπραγμάτευση» χωρίς πάντως να είναι σε θέση να διευκρινίσουν αν η διαπραγμάτευση αφορά αυτό καθ’ αυτό το πακέτο των μέτρων με τις υπερβολές της τρόικα, ή η ελληνική κυβέρνηση παζαρεύει το πακέτο με την άμεση καταβολή της δόσης μαμούθ και την επιμήκυνση.

Πηγή: euractiv.gr