Η «SportDay», πέντε στροφές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, αξιολογεί τον φετινό «δικέφαλο» και υπογραμμίζει τα ατού που τον μετατρέπουν σε μεγάλο αντίπαλο του Ολυμπιακού.

Ο ΠΑΟΚ είχε να μαζέψει στο σακούλι του 12 βαθμούς στις πρώτες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος από το 1995, όταν στον πάγκο του καθόταν ο Αρι Χάαν. Πού οφείλεται αυτό το ξεκίνημα;

Γιατί, ενώ η ομάδα αποδυναμώθηκε αρκετά και το μπάτζετ έκανε… ελεύθερη πτώση, ο «Δικέφαλος» μοιάζει να είναι ο πιο σοβαρός αντίπαλος του Ολυμπιακού για την τρέχουσα σεζόν;

Η «SportDay» αναφέρει τα τέσσερα σημεία-κλειδιά της φετινής καλής (αν εξαιρεθεί ο αποκλεισμός από τη Ραπίντ στο Γιουρόπα, ο οποίος όμως στην τελική φαίνεται ότι θα βοηθήσει την ομάδα για να είναι πιο ξεκούραστη στο πρωτάθλημα) σεζόν της ομάδας και εξηγεί το πώς αυτά… χτύπησαν limit up, μετά την επιβλητική (4-1) επικράτηση επί του Άρη.

ΔΩΝΗΣ

Οικογενειακό κλίμα και σκληρή δουλειά

Ο Δώνης έχει αλλάξει άρδην την ψυχολογία των παικτών του, σε σχέση με την περσινή σεζόν όπου ο Μπόλονι είχε χάσει την μπάλα σε αυτό το θέμα. Ο Ελληνας κόουτς είχε καλή φήμη για τη διαχείριση των αποδυτηρίων σε κάθε ομάδα που δούλεψε, όμως στον ΠΑΟΚ έκανε την υπέρβαση. Εδεσε τους πάντες μεταξύ τους και με πολύ σκληρή δουλειά έφτιαξε ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο. Εδωσε ευκαιρίες στα παιδιά που προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου κι αυτοί (με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Κάτσε που σύντομα θα αναπροσαρμόσει και το συμβόλαιό του) τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο. Αυτό βελτίωσε την εικόνα που έχουν οι φίλαθλοι γι’ αυτόν, όπως και το εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσιάζει η ομάδα. Η φράση «επιτέλους βλέπουμε μπάλα στην Τούμπα» είναι κυρίαρχη.

ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Υπάρχει (επιτέλους) μεγαλομέτοχος με λεφτά

Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει σελίδα από τα μέσα Αυγούστου και τα αποτελέσματα πλέον είναι κάτι παραπάνω από ορατά. Ο Ιβάν Σαββίδης απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ, πληρώνει διαρκώς κάθε είδους οφειλή της ομάδας προς παλιούς παίκτες, προς την Εφορία κ.ά. και ο «Δικέφαλος» πλέον βγάζει προς τα έξω ένα υγιές πρόσωπο, σε ένα αρκετά άρρωστο ελληνικό ποδοσφαιρικό τοπίο. Η παρουσία του στον αγώνα με τον Αρη ήταν καταλυτική γι’ αυτά που θα κάνει στο μέλλον, μια και η ευρεία νίκη, το κατάμεστο γήπεδο της Τούμπας και η τρομερή ατμόσφαιρα τον έκαναν να γουστάρει πιο πολύ -σε σχέση με μια καλή επιχείρηση- την ενασχόλησή του με τον ΠΑΟΚ. Ολοι περιμένουν τις κινήσεις του τον Ιανουάριο, έτσι ώστε η ομάδα να στοχεύσει πολύ ψηλά.

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Όταν ο Κλάους… πυροβολεί

Ο Αθανασιάδης μοιάζει ασταμάτητος. Κι από τη στιγμή που αναλαμβάνει πλέον να εκτελεί και τα πέναλτι (ήδη ευστόχησε στους αγώνες με Αστέρα Τρίπολης και με Ξάνθη), το φράγμα των 20 γκολ που έχει στοχεύσει θα το σπάσει για πλάκα. Πέρυσι μάζεψε 17 φορές την μπάλα από τα αντίπαλα δίχτυα και φέτος σε μόλις πέντε ματς πρωταθλήματος και σε τέσσερα του Γιουρόπα Λιγκ έφτασε τα οκτώ γκολ. Είναι μέσα στους τρεις αρχηγούς (μαζί με Γκαρσία και Σαλπιγγίδη) της ομάδας κι αυτό (με ενσωματωμένη και την απαραίτητη ωριμότητα στο παιχνίδι του) το βγάζει πλέον και στο γήπεδο. Ο Δώνης τον εμπιστεύεται πλήρως κι ο 24χρονος επιθετικός έχει λάβει το μήνυμα και… πυροβολεί ακατάπαυστα. Γενικότερα όλοι στον ΠΑΟΚ στηρίζουν πολλά στην εκτελεστική του δεινότητα, ιδιαίτερα σε αγώνες που οι άμυνες μοιάζουν θωρακισμένες από παντού.

ΦΙΛΑΘΛΟΙ

Η δυναμική που σπρώχνει στον τίτλο

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είχε παγώσει. Τη μία έφταιγε η οικονομική κρίση που καταρράκωσε κάθε ίχνος καλής ψυχολογίας, την άλλη ήρθε ο αποκλεισμός από τη Ραπίντ στο Γιουρόπα Λιγκ και κάπου η δυσαρέσκεια έδειχνε κυρίαρχη. Τελικά στο παιχνίδι με τον Αρη η Τούμπα γέμισε, το ασπρόμαυρο επικράτησε και ο Ιβάν Σαββίδης δέθηκε ακόμη περισσότερο με τη νέα του ομάδα. Το στοίχημα των οπαδών κερδήθηκε, μια κι έκαναν τον νέο μεγαλομέτοχο να γουστάρει τον ΠΑΟΚ περισσότερο και παράλληλα τον « έψησαν» για δυναμική ενίσχυση την προσεχή μεταγραφική περίοδο. Βέβαια στην καλή τους ψυχολογία έπαιξε ρόλο και η νεανική και καλή ομάδα που έφτιαξαν ο Δώνης και οι συνεργάτες του. Ο κόσμος άρχισε κι επιστρέφει στο γήπεδο και πλέον είναι στα… πόδια των παικτών να τον κρατήσουν πάντα δίπλα τους.

Πηγή: sday.gr