Αυτές τις μέρες οι τράπεζες βρίσκονται σε συναγερμό καθώς ακόμα και σήμερα (28/9/2012) βρίσκεται σε εξέλιξη μία επιχείρηση η οποία σύμφωνα με τις Αμερικανικές αρχές έχει άρωμα “μέσης ανατολής” και επιτίθεται σε 4 από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Αμερικής. Bank of Amerika, City, Wells fargo, usbankcorp, JPMorgan chase & co.

Τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στους εκατομμύρια Online πελάτες των τραπεζών; πόσο ασφαλή είναι τα δεδομένα που υπάρχουν στις βάσεις δεδομένων αυτών των τραπεζών;

Οι οικονομικές και τραπεζικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε συναγερμό καθώς μία μαζική κυβερνοεπίθεση έχει εξαπολυθεί με εκατομμύρια θύματα χρηστών οι οποίοι δεν μπορούν να εκτελέσουν καμία on-line συναλλαγή με τις τράπεζες που συνεργάζονται. Υπάρχει υψηλό αίσθημα απειλής, αναφέρει η ένωση Αμερικανών τραπεζιτών.

Πηγές του καναλιού ABC αναφέρουν ότι οι επιθέσεις DOS (Denial Of Service) προκλήθηκαν από hacker που πιθανότατα βρίσκονται στην μέση ανατολή οι οποίοι μετέδωσαν σήματα επιθέσεων από χιλιάδες υπολογιστές ανά τον κόσμο.

Οι υπολογιστές που χρησιμοποιήθηκαν για τις επιθέσεις (κοινοί υπολογιστές που οι χρήστες τους έπεσαν θύματα λόγω κάποιου ιού) υπερφόρτωσαν τα τραπεζικά δίκτυα με αποτέλεσμα οι πελάτες να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην περίπτωση του Ασάνζ όπου είχε δημιουργηθεί πρόβλημα με το paypal.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται και hackers, προερχόμενοι από το Ιράκ.

Προς το παρόν οι hacker δεν έχουν καταφέρει να μπουν στο εσωτερικό των τραπεζικών δικτύων και οι διοικούντες των τραπεζών προειδοποιούν πως αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε θα προκληθεί οικονομικό χάος από τις ασύστολες μεταφορές ηλεκτρονικών κεφαλαίων που θα πραγματοποιούν οι hacker.

Αν δεχτεί κανείς ότι οι hacker είναι όντως από την μέση ανατολή τότε το γεγονός ότι οι επιθέσεις αυτές γίνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα από την δημοσίευση του επίμαχου video με τον Μωάμεθ να μην είναι και τόσο τυχαίο.