Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος τριάντα τριών (33) διαχειριστών ιστοσελίδων, οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφήμισης παράνομου στοιχήματος.

Ειδικότερα, ύστερα από καταγγελία της Επιτροπής Αντιμετώπισης Παράνομου Στοιχηματισμού της ΟΠΑΠ Α.Ε., ακολούθησε ψηφιακή έρευνα και τα στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας, τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής ποινικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο αυτό και από την περαιτέρω ενδελεχή ψηφιακή ανάλυση και την εκτεταμένη αστυνομική έρευνα, εντοπιστήκαν συνολικά τριάντα τρεις (33) ιστοσελίδες, οι οποίες όπως προέκυψε φιλοξενούνται σε διακομιστές (servers) τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Ειδικότερα, πρόκειται για είκοσι δύο (22) ιστοσελίδες στην Ελλάδα, οκτώ (8) στην Κύπρο και από μια (1) σε Αυστραλία, Τσεχία και Μεγάλη Βρετανία.

Για τις ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες αρχές της Europol και της Interpol, για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής συνεργασίας.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, καθώς και η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για τη διερεύνηση της υπόθεσης, όσον αφορά το φορολογικό σκέλος και τα τυχόν συναφή αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.