Τις 14 έφτασαν οι ΠΑΕ της Football League που εξασφάλισαν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Πέντε από αυτές έλαβαν άδεια υπό αίρεση λόγω ελλείψεων. Δεν αδειοδοτήθηκαν Ηρακλής, Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα, Παναχαϊκή, Γιαννιτσά, Βύζαντας και Θρασύβουλος, που έλαβαν προθεσμία έως την Παρασκευή. Διαβάστε αναλυτικά ποιες είναι οι ελλείψεις στους φακέλους τους. Πήρε άδεια και ο ΟΦΗ.

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Football League στις ΠΑΕ Λάρισα και Δόξα Δράμας, οι οποίες προστίθενται στις ΠΑΕ Καλλιθέα, Ηρακλής Ψαχνών, Εθνικός Γαζώρου, Απόλλων Σμύρνης, Αναγέννηση Επανομής, Φωκικός και Παναιτωλικός που είχαν ήδη αδειοδοτηθεί.

Παράλληλα, όμως, η ΕΕΑ χορήγησε πιστοποιητικό (υπό αίρεση) και στις ΠΑΕ Πιερικός, Νίκη Βόλου, Καλλονή, Εργοτέλης και Πανσερραϊκός, δίνοντάς τους προθεσμία για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Συγκεκριμένα:

-Ο Πιερικός δεν έχει προσκομίσει εγγυητική επιστολή και φορολογική ενημερότητα.

-Η Νίκη Βόλου φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

-Η Καλλονή εγγυητική επιστολή.

-Ο Εργοτέλης εγγυητική επιστολή, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

-Ο Πανσερραϊκός φορολογική ενημερότητα.

Στις παραπάνω ομάδες χορηγήθηκε πιστοποιητικό, αλλά έλαβαν προθεσμία μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου για να προσκομίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα (βάσει της σχετικής τροπολογίας που ψηφίστηκε πρόσφατα) και μέχρι την προσεχή Κυριακή για να καταθέσουν εγγυητικές επιστολές.

Επτά είναι οι ομάδες οι οποίες δεν έχουν ακόμη αδειοδοτηθεί και θα εξεταστούν εκ νέου την προσεχή Παρασκευή, δηλαδή ένα εικοσιτετράωρο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος!

Οι ομάδες αυτές είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καβάλα, ο Ηρακλής, η Παναχαϊκή, η Αναγέννηση Γιαννιτσών, ο Βύζας Μεγάρων και ο Θρασύβουλος.

Το sport-fm.gr σας ενημερώνει αποκλειστικά, για τις ελλείψεις της κάθε ΠΑΕ. Αναλυτικά:

-Για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα, η Football League δεν έχει ενημερώσει εγγράφως την ΕΕΑ ότι θα μετέχουν στο δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα. Όταν γίνει αυτό, τότε θα ελεγχθεί ο φάκελος τους και αν είναι πλήρης θα αδειοδοτηθούν. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν ελλείψεις στα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

-Για τον Ηρακλή ζητήθηκαν στοιχεία για τα πρόσωπα που μετέχουν στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Βάσει νόμου, επειδή η παλιά ΠΑΕ Ηρακλής βρίσκεται υπό εκκαθάριση, οι παράγοντες της παλιάς ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη απαγορεύεται να μετέχουν στο Δ.Σ. της ομάδας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

-Για την Παναχαϊκή απαιτείται να μεταβιβαστούν οι μετοχές που έχει στην κατοχή του ο Αλέξης Κούγιας, λόγω της ποινής που του έχει επιβληθεί (απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για ένα χρόνο).

-Η Αναγέννηση Γιαννιτσών έχει προσκομίσει μόνο φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και τίποτα άλλο.

-Ο Θρασύβουλος έχει προσκομίσει μόνο φορολογική ενημερότητα και τίποτα άλλο.

-Στον Βύζαντα Μεγάρων δεν προχώρησε τελικά η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό του καθεστώς και η ΕΕΑ ρωτάει για ποιους λόγους αυτό δεν έγινε και αν οι τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις έγιναν με τη νυν μετοχική σύνθεση.

*Μετά την προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας εντός των προθεσμιών, η ΕΕΑ χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα στην ΠΑΕ ΟΦΗ, η οποία ήταν η μοναδική ομάδα της Σούπερ Λίγκας που δεν είχε αδειοδοτηθεί. Οι Κρητικοί δεν έχουν καταθέσει ακόμη εγγυητική επιστολή και πρέπει να το κάνουν μέχρι την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

*Άδεια συμμετοχής στο «Στοίχημα», χορήγησε η ΕΕΑ στην ΠΑΕ Α.Ο. Πλατανιάς.

Πηγή: sday.gr