Πρόοδο στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης διαπιστώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ. Πρόσθεσε ωστόσο ότι αναμένει να επιταχυνθούν ακόμη περισσότερο οι προσπάθειες αυτές.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι το κλίμα για την Ελλάδα αλλάζει στο εξωτερικό, γεγονός που απέδωσε στο μήνυμα αποφασιστικότητας που εκπέμπει η κυβέρνηση ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις. Μιλώντας στο γενικό συμβούλιο του ΣΕΒ, ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε «κρίσιμο» για το μέλλον της Ελλάδας το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ως τη λήψη αποφάσεων από την τρόικα και τους εταίρους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος ανέφερε ότι τα νέα μέτρα είναι οδυνηρά αλλά αναπόφευκτα, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να υπάρξουν αναπτυξιακά ισοδύναμα. Αναφερόμενος στη φημολογία των τελευταίων ημερών και τις καταγγελίες περί διακίνησης «μαύρου» πολιτικού χρήματος, ο κ. Δασκαλόπουλος κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να τιμωρήσει σκληρά τυχόν παρεκτροπές, «αποβάλλοντας τα νοσηρά φαινόμενα». Όπως είπε, «όταν οι πολιτικοί απαιτούν θυσίες από τους πολίτες, οφείλουν να είναι οι ίδιοι ηθικά ανεπίληπτοι».

Πηγή: skai.gr