Photo: Killer Photography SA

Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει να πληροφορηθείτε το θάνατο κάποιου αγνώστου και να βάλετε τα κλάματα σαν να θρηνείτε δικό σας άνθρωπο.

Μου συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής και ξέρω ότι συνέβη σε πολλούς ακόμη. Ένιωθες το κλάμα διαβάζοντας τα tweet, ήθελες να κλάψεις στο ώμο του πρώτου τουιτερά θα έβρισκες μπροστά σου, ακόμη κι αν είχες πλακωθεί μαζί του στο παρελθόν.

Ο άγνωστος είναι ο Τόλης, @moloch82 στο twitter. Είχε καρκίνο και το πάλευε χρόνια. Χημειοθεραπείες, δυσκολία στην κίνηση κι αγάπη. Αγάπη για τη ζωή και τη Μαρία. Στις 9 Ιουνίου έγραψε στο twitter: «Γνωστοι απο τα 6, ζευγαρι απο τα 18, σημερα γινεται 30. Διπλα μου στηριγμα, να σηκωνει τα ασηκωτα. Μαρακι σε ευχαριστω για ολα.»

Τελευταία του επιθυμία ήταν να γίνει το hashtag #TolislovedMaria. Μόλις μαθεύτηκε ο θάνατός του, οι χρήστες του twitter άρχισαν να το διαδίδουν και να αφήνουν μηνύματα. Πρώτη φορά ένιωσα να ταυτίζομαι με τόσο πολλούς ανθρώπους. Όλοι μας σοκαρισμένοι κι αμήχανοι μπροστά στο μήνυμα της αγάπης που βγάζει ο θάνατος του Τόλη. Τεμπέληδες και μίζεροι απέναντι στο μήνυμα ζωής που έδινε με τη στάση του. «ζω!!! Σε ακινησια παλι, με πονους ασχημους. Ενιοτε χαμογελαω! Αλλωστε χρωσταω ακομη 1 ζωη Γεματη στο κοριτσι μου!» έγραφε στις 14 Σεπτεμβρίου. «Καληνύχτα! Να χαμογελάτε!» έγραφε στις 15. Για να προσθέσει λίγο αργότερα: «1. Μπανιο. 2. Πονος 3. Ευχαριστω τα παιδια για την επιμονη και εμψυχωση.» Κάποιοι ίσως για πρώτη φορά, νιώσαμε πόσο μικρή σημασία έχουν τα «απλά», «καθημερινά» προβλήματά μας.

Ήθελε το #TolislovedMaria να γίνει Top Tweet. Το αξίζει. Όπως έγραψε κάποιος, ο Τόλης «Με τη ζωή του μας δίδαξε αξιοπρέπεια. Με το θάνατό του μας διδάσκει αγάπη.»

Σ’ ευχαριστώ, Τόλη. Μας έδειξες ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Της Χριστίνας Ταχιάου

Πηγή: protagon.gr