Πλήρη ενημέρωση από τους υπευθύνους του ΣΔΟΕ για την κατάθεση που αφορά τρία πολιτικά πρόσωπα, το ένα εκ των οποίων κατέχει θεσμική θέση, θα ζητήσει τη Δευτέρα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Παράλληλα, ο κ. Τέντες θα ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών την αποστολή της λίστας με τα 33 πολιτικά πρόσωπα που φέρονται ότι ελέγχονται για οικονομικές παραβάσεις.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ράικου θα ζητήσει από το ΣΔΟΕ τη σχετική δικογραφία, η οποία αφορά μεν ιδιωτική διαφορά, αλλά περιλαμβάνει κατάθεση κτηματομεσίτη, ο οποίος κατονομάζει τρία πολιτικά πρόσωπα που έβγαλαν στο εξωτερικό μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η δικογραφία εκκρεμεί στο ΣΔΟΕ από το 2010, μετά από εισαγγελική παραγγελία για διερεύνηση της υπόθεσης που είχε δοθεί από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή να διαβιβαστεί ο φάκελος του ΣΔΟΕ με στοιχεία πολιτικών προσώπων που φέρονται να ελέγχονται για «περίεργο πλουτισμό» μαζί με πλήρη περιγραφή της κατάστασης, στον εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, πηγές του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδουν ότι υπάρχει λίστα με ονόματα πολιτικών, αλλά υπάρχουν διαφορετικές υποθέσεις που έχουν ερευνηθεί ή ερευνώνται για διαφορετικούς λόγους.

Ονόματα και αντιδράσεις

Παράλληλα, όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή της Κυριακής» επτά εν ενεργεία ή πρώην πολιτικοί –τρεις προερχόμενοι από τη Νέα Δημοκρατία και τέσσερις από το ΠΑΣΟΚ–, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, διαχειρίσθηκαν διάφορες συμβάσεις, βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, καθώς από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων τους προκύπτουν ενδείξεις αδικαιολόγητου πλουτισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, σε κατάθεση που δόθηκε προ δεκαημέρου στο ΣΔΟΕ από κτηματομεσίτη, στο πλαίσιο ιδιωτικής διαφοράς, αναφέρονται τρία πολιτικά πρόσωπα (ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και οι πρώην υπουργοί της ΝΔ Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης) για τα οποία αναφέρονται στοιχεία περί παράνομης εξαγωγής στο εξωτερικό μεγάλων χρηματικών ποσών.

Οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί αντέδρασαν σήμερα προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη. Ο μεν πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε ότι θα ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ο κ. Βουλγαράκης ζήτησε να σταματήσει η τακτική της λάσπης και αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ ο κ. Λιάπης γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Πηγή:  skai.gr