Ο Αστέρας επικράτησε 2-1 στην Τρίπολη του Πλατανιά επιστρέφοντας στις νικηφόρες εμφανίσεις στη Super League. Τα γκολ οι Αργεντινοί Ράγιος (43′) και Περόνε (48′), μείωσε ο Ουντότζι στο 71′ για τον Πλατανιά.

Πώς παρατάχθηκαν

4-2-3-1 επέλεξε ο Σάκης Τσιώλης για να παρατάξει την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Φούλοπ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Πιπίνης αριστερά, ο Τσαμπούρης δεξιά και στόπερ οι Άλβαρες, Σανκαρέ. Χαφ οι Κουρμπέλης, Ουσέρο, με τους Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Ναβάρο να είναι η τριάδα πίσω από τον μπροστάρη Περόνε.

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου προτίμησε το 4-3-3 με Κηπουρό στο τέρμα, Κανακούδη αριστερά, Αργυρόπουλο δεξιά και στα στόπερ τους Ποτουρίδη, Τζανή. Μέσοι ήταν Κάλαϊτζιτς, Αγκιλέρα, Ουκάρ και η τριάδα μπροστά αποτελούνταν από τους Ουντότζι (αριστερά), Μαραγκουδάκη (δεξιά) και Αναστασάκο.

Αρκαδικός μονόλογος

Οι Αρκάδες έκαναν. . . μονόλογο στο πρώτο ημίχρονο, με την ομάδα του Σάκη Τσιώλη να απειλεί διαρκώς την εστία του Φώτη Κηπουρού και να χάνει ευκαιρίες με τους Ράγιος (24′), Ντε Μπλάσις (33′) και Σανκαρέ (36′). Τελικά η υπεροχή της ανταμείφθηκε σε χρονικά κρίσιμο σημείο, λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου. Από σέντρα του Ουσέρο και κεφαλιά-πάσα του Ντε Μπλάσις, ο Ράγιος με σουτ πάνω στην κίνηση άνοιξε το σκορ στο 43′ και έστειλε την ομάδα του με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Ακριβώς όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο άρχισε και το δεύτερο. Στο 48′ ο Ναβάρο πέρασε εξαιρετική μπαλιά στον Περόνε κι ο Αργεντινός έγραψε το 2-0 με σκαφτό πλασέ, δείχνοντας να δίνει πρόωρο τέλος στο ματς.

Ωστόσο η νεοφώτιστη ομάδα των Χανίων μείωσε με έναν πρώην παίκτη του Αστέρα, τον Ουντότζι στο 71′ και ξαναμπήκε στο ματς. Καίτοι θα περίμενε κανείς να πιέσει, δεν ήταν όσο επιθετική απαιτούνταν με αποτέλεσμα να γνωρίσει την πρώτη ήττα της ιστορίας της στη Σούπερ Λίγκα, ύστερα από τρία διαδοχικά θετικά αποτελέσματα.

Stats

* Το απαραβίαστο της εστίας του Πλατανιά (clean sheet κατά τους Βρετανούς) διατηρήθηκε για 313 αγωνιστικά λεπτά.

* Το δεύτερο γκολ του Αστέρα ήταν το 100ό γκολ που δέχθηκε ο Κηπουρός στη μεγάλη κατηγορία (σε 74 συμμετοχές).

* Ο Ουντότζι είχε να σκοράρει στη Super League από τις 5 Ιανουαρίου 2011 και το 3-0 του Αστέρα επί του Εργοτέλη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Πιπίνης (85′ Καστέλς), Αλβάρες (57′ Καρντάσιο), Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις (70′ Φορμίκα), Περόνε.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Ποτουρίδης, Τζάνης, Κάλαϊτζιτς (52′ Μιρτσέτα), Αγκιλέρα (51′ Γκονζάλες), Ουντότζι, Ουκάρ, Μαραγκουδάκης, Αναστασάκος..