Σε κυκλοφορία βρίσκονται ακόμη 44.000 πολυτελή κρατικά οχήματα τα οποία χρησιμοποιούνται ακόμη και για προσωπικές εξυπηρετήσεις απαξιώνοντας την προσπάθεια περιορισμού των 320 εκατ. ευρώ που δαπανώνται ετησίως για τη χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, τα υψηλά κλιμάκια δεν εγκαταλείπουν τη λογική των πολυτελών οχημάτων, ενώ υπηρεσιακά αυτοκίνητα χρησιμοποιούν και άτομα που δεν τα δικαιούνται, ενώ πολλοί χρησιμοποιούν οχήματα περισσότερα από αυτά που δικαιούνται για προσωπικές εξυπηρετήσεις των ιδίων και των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, αν ο και ο αριθμός τους παραμένει απροσδιόριστος(!), οι εκτιμήσεις μιλούν για 44.000.

Με την εικόνα αυτή για τα περίπου 44.000 κρατικά οχήματα, που σήμερα κυκλοφορούν βρίσκεται αντιμέτωπη η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο αριθμός των αυτοκινήτων είναι μειωμένος σε σχέση με την πρώτη καταγραφή του 2006 (57.000 οχήματα), παραμένει ωστόσο υπερβολικός.

Σημειώνεται, πως στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, ο κρατικός στόλος μετριέται σε εκατοντάδες, ενώ στις σκανδιναβικές χώρες σε μερικές δεκάδες οχήματα.

Υπενθυμίζεται, ότι με απόφαση του πρώην υπουργού, Γ. Ραγκούση, έχουν περιοριστεί οι δικαιούχοι κρατικών αυτοκινήτων, ενώ κάθε φορέας υποχρεώνεται να διατηρεί μόνο πέντε κρατικά αυτοκίνητα.

Πηγή : defencenet.gr