Το συγκρότημα που δημιουργήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, το 1981, με τις μυστικιστικές συνθέσεις του Brendan Perry και την αγγελόπλαστη φωνή της Lisa Gerrard να ιχνογραφούν ένα παράλληλο ηχητικό σύμπαν, διαλύθηκε περίπου δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, «The Spiritchaser», το 1996.

Mετά την επανένωσή τους, οι Dead Can Dance, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους, θα δώσουν δύο συναυλίες στην Ελλάδα, μία στο Θέατρο Γης της Θεσσαλονίκης, απόψε στις 21.00, και μία στο Θέατρο Λυκαβηττού, στην Αθήνα, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου.

Ο Brendan Perry δήλωσε σχετικά: «Η Lisa και εγώ είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε πάλι μαζί. Ξεκινήσαμε να γράφουμε το νέο άλμπουμ το φθινόπωρο του 2011. Τα σχέδια της περιοδείας είχαν δρομολογηθεί εδώ και καιρό και έχουμε επιλέξει μία εξαιρετική ομάδα μουσικών, για να μας συνοδεύσουν σε αυτήν. Στις συναυλίες αυτές, θα παίξουμε τραγούδια από το νέο άλμπουμ, αλλά και παλιότερα γνωστά κομμάτια σε καινούργιες εκτελέσεις».

Πηγή : zougla.gr