Το ημερολόγιο των Μάγια θεωρείται ως το ακριβέστερο που δημιουργήθηκε ποτέ.

Να απαγορεύσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να αναφέρουν το «τέλος του κόσμου», (το οποίο σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια έρχεται εντός των επομένων μηνών) προτείνει η τοπική Βουλή της Αγίας Πετρούπολης στον κυβερνήτη της πόλης! Το σχετικό αίτημα επικύρωσαν επισήμως την Τετάρτη οι βουλευτές.

Οι συντάκτες του αιτήματος εκφράζουν την ανησυχία τους για «την αύξηση των εσχατολογικών διαθέσεων στην κοινωνία» και φοβούνται την επιδείνωση της εγκληματικότητας, την αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών, των ναρκομανών και του αλκοολισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές προτείνουν στον κυβερνήτη να λάβει μέτρα «για την αντιμετώπιση της όξυνσης της υστερίας στην κοινωνία» και να εξετάσει το ζήτημα για νομική απαγόρευση «της προπαγάνδας του τέλους του κόσμου».

Σημειώνεται ότι το ημερολόγιο των Μάγια θεωρείται ως το ακριβέστερο που δημιουργήθηκε από οποιονδήποτε γνωστό πολιτισμό. Βασίζεται σε τρείς κύκλους: Έναν κεντρικό κύκλο 365 ημερών, έναν «ιερό» κύκλο 260 ημερών κι έναν Μεγάλο Κύκλο 5.125 ετών.

Σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 ολοκληρώνεται ένας «Μεγάλος Κύκλος». Οι Μάγια πιστεύουν ότι οι Μεγάλοι Κύκλοι τελειώνουν με καταστροφή, καθώς οι Θεοί έχουν προσπαθήσει τέσσερις φορές να δημιουργήσουν τον Κόσμο κι επειδή δεν μένουν ικανοποιημένοι, στο τέλος του πειράματος το καταστρέφουν.

Πηγή : skai.gr