Τριήμερο εκδηλώσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης –

Τριήμερο εκδηλώσεων με θέμα «Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης: Συνέχειες και ρήξεις στο χώρο και στη μνήμη» οργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς από 28 ως 30 Σεπτεμβρίου.

Στο Μουσείο άλλωστε παρουσιάζεται ήδη η έκθεση «Οι Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη – Ανεξίτηλα σημάδια στο χώρο». Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γίνονται θεματικές ελεύθερες περιηγήσεις επισκεπτών με τη βοήθεια εκπαιδευτικού φυλλαδίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης ενώ θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με το σχετικό θέμα για σχολικές ομάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί, ότι το γενικό θέμα των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διετία 2011-2012 είναι «Κρίσεις: Συνέχειες και ασυνέχειες στην Ιστορία» εστιάζοντας, όχι μόνο στη σύγχρονη οικονομική κρίση αλλά σε οποιαδήποτε μορφή κρίσης (δημογραφική, οικονομική, πολιτική, ιδεολογική, κοινωνική, θρησκευτική, κ.ά.) και στα ίχνη που αυτές αφήνουν στα κατάλοιπα του υλικού και του αυλού πολιτισμού.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

Πηγή : hbnews.gr